BDZ Sandžaka oštro osuđuje istjerivanje 14 radnika zato što su tražili svoja prava

2
0

Ajme3-420x279Novi Pazar – Rasulo koje je ovih dana zahvatilo Sandžačku demokratsku partiju Rasima Ljajića prenosi se i na Gradsku upravu u Novom Pazaru. Broj upošljenih u pomenutoj upravi raste zato što je na snazi stranačko i, zapošljavanje po rođačkoj liniji visokih činovnika SDP-a, a sve na štetu građana koji svojim radom moraju platiti i onako visok broj zapošljenih u Javnom sektoru koji je najizraženiji u novopazarskoj Gradskoj upravi.

Takvim nedomaćinskim odnosom, enormnim i neracionalnim trošenjem budžeta grad je pred ekonomskim kolapsom a za ovo haotično stanje kriva je vlast SDP-a na čelu sa gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem.

Plate radnicima u preduzećima čiji je osnivač grad Novi Pazar mjesecima kasne. Pored malih, neredovnih zarada, radnici se susreću sa nehumanim uslovima na poslu, zastarelom tehnikom i alatima, te mobingom od strane partijskih šefova i direktora, koji se prema radnicima ponašaju drsko i diktatorski.

Još jedan u nizu nezapamćenih skandala jeste uručivanje rješenja o suspenziji četrnaestorici radnika Direkcije za izgradnju grada koji su danima u štrajku, tražeći zaštitu imovine firme i isplatu ličnih dohodaka. Ovo predstavlja vrhunac cinizma, bahatosti i neodgovornosti vlasti SDP – a Rasima Ljajića. BDZ Sandžaka najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje novopazarske Gradske uprave i čelnika Direkcije prema radnicima koji na demokratski način zahtijevaju svoja prava.

BDZ Sandžaka pita gradsku vlast zašto radnici u preduzećima u vlasništvu grada mjesecima ne primaju plate? Da li plate kasne gradonačelniku Mahmutoviću i njegovim saradnicima te, kolika je vaša plata gospodine Mahmutoviću?

Zašto se, i po čijem nalogu, spaljuju mašine Direkcije i uništava mehanizacija pomenutog preduzeća?

Zašto su radnici koji mirno i dostojanstveno traže svoje zarade dobili rješenja o suspenziji sa posla?

Evidentno je da se vlast Rasima Ljajića nalazi pred kolapsom i da svakodnevno upada iz greške u grešku praveći haotične poteze koji za posljedicu imaju sve lošiji život građana Novog Pazara.

Jedini način da se do nekle ublaži katastrofa koja je na pomolu u gradskoj upravu u Novom Pazaru jeste da gradonačelnik Meho Mahmutović podnese ostavku i tako pomogne svim našim sugrađanima da na narednim izborima izaberu one koji će poštenim radom i zalaganjem Novi Pazar izvesti na put razvoja i prosperiteta.

Informativna služba

BDZ Sandžaka, GO Novi Pazar


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

  1. samko:Mi nismo vlas ti to dobro znas mismo sistem koji je napravijo najbolji Bosnjak na svijetu SULTAN MUAMER ZUKORLIC mi nijesmo na nicijem budzetu ,cijo sistem napravljenjen od dobrovoljni priloga ,sadake i donatora bosnjaka od Vrtica do Univerzitete ,500 ljudi zaposleni i niko ne strajkuje .
    Te ljude ponekad i nijemi zao jer onisu birali tu vlas ali ponekadse covek i prevari za10€.
    Selam bice bolje.

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.