Američki istraživački centar – Islam jedini raste, a preko 100 miliona kršćana napušta svoju vjeru

1
10

Slikovni rezultat za american muslim

Islam je jedina vjera, koja shodno povećanju broja stanovništva na planeti Zemlji, bilježi svoj porast i godine 2070. islam će imati najviše sljedbenika na Zemlji, navodi se u istraživanju koje je sprovedeno u Sjedinjenim Američkim Državama.

Istraživački centar Pew, analizirao je demografske promjene i porast broja pripadnika veliki svjetskih religija i došao do rezultata da će u periodu od 2010. do 2050. godine broj muslimana u svijetu porasti za 73%, a broj kršćana za 35%, kako je objavio britanski Telegraf. U istom vremenskom periodu, broj stanovnika Zemlje će se povećati za 37%.

Broj ateista će se, sa nastupom 2050. godine sa 16.4% smanjiti na 13.2% iako će se njihov broj povećati u Evropi i SAD-u.

Značajan utjecaj na povećanje broja pripadnika različitih vjera igra prirodni priraštaj i natalitet. Tako da među muslimanima dolazi 3.1 dijete na jednu ženu, a među kršćanima 2.7. Muslimanska populacija je i najmlađa u svijetu, tako da je 34% muslimana mlađe od 15 godina, dok je taj procenat na svjetskom nivou oko 27%.

Utjecaj na povećanje procenta muslimana ima i veliko napuštanje kršćanstva. Prema procjenama ovog istraživanja, u spomenutom periodu kršćanstvo bi trebalo prihvatiti oko 40 miliona ljudi, dok se pretpostavlja da će ga oko 106 miliona ljudi napustiti i prihvatiti neku drugu vjeru, ili jednostavno, ateizam.

Izvor: IslamBosna.ba


Pogledajte vijest na izvornom sajtu:

Američki istraživački centar – Islam jedini raste, a preko 100 miliona kršćana napušta svoju vjeru


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. nije bitno koja ce religija biti najveca u svetu i neznam zasto se to hriscani kao plase od islmam bitno da zakoni vaze da se pravila manjine ljudska prava postuju sirom sveta da vlada mir pravda istina jednakost a to ko ce kako da se moli sta da prakticira to nije bitno bitno je da svetom vlada mir

    4

    1

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.