22 godine od osnivanja SDA Sandžaka

1
13

Sjeverni Sandžak – Na današnji dan prije 22 godine, 29. Jula 1990. godine, osnovana je Stranka demokratske akcije Sanžaka. Tada je SDA Sadndžaka postala prva i jedina organizanizacija koja se na sistematski način bavila rješavanjem problema Bošnjaka, Sandžaka i čitavog društva. Sretni smo zbog činjenice da je Stranka demokratske akcije Sandžaka, nakon 22 godine aktivnog i predanog rada, uspjela opstati stabilno na svom kursu uprkos svim okolnostima.

Stranka demokratske akcije Sandžaka, danas, učestvuje na svim nivoima vlasti u zemlji, počev od lokalnog pa sve do najvišeg predstavničkog nivoa u ovoj državi, Vlade i Parlamenta Republike Srbije. Našu politiku sada nose mladi i obrazovani ljudi, sposobni da se bave pitanjima boljeg života na svim poljima.

U budućem periodu, zadatak nam je da kroz institucije sistema obezbjedimo povoljnije uslove života za Bošnjake, za pripadnike drugih zajednica i sve nerazvijene opštine i gradove u Srbiji.

Zahvalni smo na ogromnoj podršci koju nam građani daju sve ove godine za posao koji radimo i za ciljeve koje ispred sebe postavljamo. Upravo zahvaljujući temeljnom, pravednom i poštenom pristupu,  Stranka demokratske akcije Sandžaka je na izborima, održanim 6. maja ove godine, osvojila najviše glasova građana Sandžaka. Zahvaljujući tim rezultatima i politikom mira, stabilnosti, jedinstva među Bošnjacima i saradnje među narodima imamo dobru poziciju na političkoj sceni i dobar osnov za nastavak rada.

U narednom periodu uložićemo sve svoje kapacitete na ostvarivanju naših programskih ciljeva, jer smo sigurni da njihovom realizacijom Bošnjaci i Sandžak, ali i svi drugi građani mogu dobiti uslove života na nivou razvijenih evropskih zemalja.

Svim članovima i simpatizerima Stranke demokratske akcije Sandžaka, čestitamo 29. Jul, Dan Stranke demokratske akcije Sandžaka.

(SDA Sandžaka)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. SDA nije bila samo stranka već način života i razmišljanja.Zamišljena kao nacionalni pokret a završava kao nacionalna veleizdaja.Bio sam dijete ali se sjećam tog sunčanog 29.7.1990.Bio sam na stadionu tog dana znajući da se nešto pozitivno dešava.Tada se rodio pokret na čijem je čelu bio naš prvi nacionalni vođa rahmetli Alija Izetbegović.Kada se pogledaju snimci tog skupa i obećanja data tada od samoproklamovanog lidera iz Sandžaka Ugljanina i rezimira se njegovo djelovanje do današnjeg dana uviđa se da je SDA samo stranka,i to ona poslušna!!

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.