Žurić: Optimista sam iako je situacija teška

0
3

Bijelo Polje – Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić za Radio Bijelo Polje ističe da iako je situacija na terenu teška on je optimista, jer Tim za upravljanje vanrednim situacijama preduzima sve potrebne aktivnosti kako bi se prevazišlo stanje u kome se trenutno nalazi Bijelo Polje.

’’Danas je pažnja svih nas građana Bijelog Polja usmjerena prema vozu koji je više od 48 sati zarobljen u Trebješnici jer u njemu ima najviše naših sugrađana, koji još uvijek nijesu evakuisani, a jedan naš sugrađanin nastanjen u Luksemburgu je preminuo. Iz tog razloga smo i tužni i veoma zabriuti kaže predsjednik Žurić.

RBP: Kakva je trenutno situacija na terenu ?

Žurić: Dok god ima građana koji su životno ugroženi ili dok je ugrožena njihova imovina, ne možemo biti zadovoljni situacijom na terenu. Međutim, preduzeli smo sve mjere i angažovali sve raspoložive resurse kako bi ublažili posljedice ove nepogode. Danas smo pokušavali da raščistimo put do mjesta gdje su građani najugruženiji. Evakuisali smo sedam teških slučajeva iz najudaljenij sela i dopremili ih do bolnice, a to je nešto na šta je naša energija u opštinskom Timu za upravljanje vanrednim situacijama najviše usmjerena. Dostavljamo ljekove, borimo se da reagujemo na najurgentnije pozive.

RBP: Da li su građani danas ispoštovali izdatu naredbu o ponašanju u vanrednim situacijama?

Žurić: Današnjom naredbom smo opomenuli građane i privredne subjekte da raspoloživa mehanizacija i ljudski resursi moraju biti stavljeni na raspolaganje koordinacionom Timu za upravljanje vanrednim situacijama, ograničili smo saobraćaj u centru grada kako bi operativnije nastupali u ovoj situaciji i bolje odgovorili zahtjevima, dali smo upute o potrošnji električne energije i rada javnih ustanova, preduzeća i javnih službi, praktično smo apelovali na građane da u svom domenu što više pomognu u raščišćavanju grada kako bi se svi zajedno lakše izborili sa nepogodama.

RBP: Koje će se aktivnosti preduzeti večeras i sjutra ujutru?

Žurić: Svakako nam je dragocjen svaki sat bez padavina jer i psihološki djeluje na naše ljude na terenu i onda se vidi trag onoga što smo uradili, a samim tim lakše dolazimo do mjesta i sela gdje su naši građani u ovom trenutku bespomoćni. Za sjutra se najavljuje mirniji dan, ali ipak sa padavinama nešto slabijeg inteziteta, onda dolaze dva dana koja bi trebalo da budu bez padavina, pa se nadamo da ćemo za naredna tri dana uspjeti da oslobodimo što više putnih pravaca i dođemo do ljudi koji su zavijani snijegom. Ja sam optimista jer smo do sada uspjevali da odgovorimo na sve urgentne zahtjeve bar kada je u pitanju ljudski život, jer to je ono što je najvažnije. Iako je teško izaći bez posledica. Ovo nam nije ni prvi put da dođemo u ovako tešku situaciju i siguran sam da ćemo se svi zajedno izboriti.

Izvor: BijeloPolje.biz


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.