3. Decembar 2016

novi-pazar-tutin-sjenica-put

BDZ Sandžaka obavještava širu javnost da je dosadašnjim angažmanom kao dio vladajuće većine na republičkom nivou uspjela izdejstvovati početak rješavanja gorućih infrastrukturnih problema u Sandžaku.

Zahvaljujući razumijevanju i politici aktuelne Vlade koja ima senzibiliteta za probleme svih građana Srbije, u budžetu za 2017. godinu planirana su tri strateška infrastrukturna projekta u Sandžaku.

Totalna rekonstrukcija i rehabilitacija državnog puta II-A reda Novi Pazar-Tutin više od tri decenije nije rađena, zbog čega ovaj putni pravac nije ispunjavao propisane standarde.

Budžetom je obuhvaćeno kompletiranje projektne dokumentacije za putni pravac Tutin-Sjenica na državnom putu II-A reda koji je po svojim karakteristikama u najlošijem stanju u državi.

put-np-tt

Drugom stavkom predviđena su značajna novčana sredstva za izradu gasovoda Aleksandrovac-Brus-Kopaonik-Raška-Novi Pazar-Tutin.

gasovod

U najavi je pronalaženje strateških partnera koji bi finansirali totalnu rekonstrukciju i rehabilitaciju putnog pravca Haljinoviće-Sjenica-Duga Poljana-Novi Pazar pri čemu bi se trasa ispravila na kritičnoj dionici Postrmac.

Ovo je još jedan rezultat politike pomirenja BDZ-a predvođene narodnim poslanikom Muamerom Zukorlićem.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles