16. Oktobar 2018

Kako nezvanično saznajemo iz policijske uprave u Novom Pazaru, policija je privela Suada, sina Kasima Zoranića, zbog krađe mobilnog telefona od novinara na jučerašnjem skupštinskom zasijedanju.

Ubrzo nakon krađe telefona, pokrenuta je i krivična prijava za ugrožavanje bezbjednosti i prijetnji ubistvom aktivisti SPP-a D.M.

U porukama upućenim aktivisti SPP-a Suad Zoranić priznaje da je imao četiri pokušaja ubistva i da će sljedeće ubistvo da izvrši “vađenjem grkljena”.

Iz Tužilaštva saznajemo da se protiv Suada Zoranića vodi niz krivičnih postupaka, među kojima i dva postupka za pokušaj ubistva hladnim oružijem.

Još uvijek nema zvanične potvrde o hapšenju i nije nepoznato na koji vremenski period će biti zadržan. Saznajemo da ministar Rasim Ljajić vrši politički pritisak na MUP i Tužilaštvo u Novom Pazaru, zbog čega rade u otežavajućim okolnostima.

Dokaz krađe mobilnog telefona na 0:23:

 

Priznanje zločina i prijetnje smrću:

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles