U Novoj Varoši nezadovoljni cijenom i kvalitetom grejanja

0
3

Nova Varoš – Vlasnici stanova u tri najveća stambena bloka u Novoj Varoši protekle sedmice potpisivali su peticiju kojom traže hitan sastanak sa predstavnicima ovdašnjeg Komunalnog preduzeća i Opštine, jer su nezadovoljni cenom grejanja od 104,7 dinara po metru kvadratnom, kao i kvalitetom usluge isporuke toplotne energije.

– Mada su tokom prošlog meseca, umesto 15, kako je propisano, stanovi grejani svega po šest sati dnevno, stanarima su ispostavljeni računi u maksimalnom iznosu. Kvalitet grejanja je i u novembru daleko ispod uobičajenog, pa su u stambenom bloku na Zebinovcu radijatori hladni tokom najvećeg dijela dana. Žalili smo se nadležnima u Komunalnom preduzeću, ali naši apeli nisu urodili plodom, kaže Ljubivoje Vranić, koordinator akcije stanara stambenog bloka na Zebinovcu.

Nezadovoljni građani ističu da je stanovima potrebno dogrevanje, ali da je nevolja u tome što većina njih, zbog nemaštine, nije bila u situaciji da kupi ogrev ili izdvoji dodatna sredstva za eventualnu potrošnju električne energije, a u pojedinim zgradama i nema mogućnosti za alternativo grejanje jer nema ni odžaka. Čuju se i primedbe da nisu samo problem visoke cene i kvalitet grejanja, već se naši sugrađani žale i na, kako kažu, nedomaćinsko gazdovanje toplanom od strane JKP „3. septembar“.

– Na sastanku koji tražimo sa opštinskim čelnicima i komunalcima ukazaćemo i na brojne primere rasipanja toplotne energije i energenata. Zbog toga su troškovi grejanja veći od realnih, i koje, mi kao korisnici, više nemamo nameru da pokrivamo kroz visoku cenu, jednu od najviših u Srbiji, ističe Drago Šaponjić, predstavnik stanara iz Ulice „6. septembar“ na Zebinovcu.

U poslovodstvu Komunalnog preduzeća kažu da je ovogodišnja cena grejanja formirana na osnovu cene mazuta i ostalih troškova rada i da na nju nije moglo da se utiče.

– Mada nam je nova Uredba Vlade Republike Srbije ostavila prostora da cenu uvećamo sa još par dinara, to nismo učinili zbog građana, iako nam i ove zime preti gubitak od petnaestak miliona dinara – ocjenjuje Milenko Drobnjaković, direktor Komunalnog preduzeća i ističe da je oformljena interna komisija, koja na terenu proverava primedbe građana koje se odnose na kvalitet grejanja. Ukoliko se utvrdi da je temperatura u stanovima niža od propisane, biće umanjeni računi, tvrdi Drobnjaković.
(Danas)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.