Tutinci ujedinjeni u borbi za bolju zdravstvenu zaštitu

1
68

Sekundarna i poliklinička zaštita u Tutinskom Domu zdravlja, a koja bi po svemu sudeći mogla biti ukinuta prema nacrtu plana optimizacije mreže zdravstvenih ustanova R. Srbije, bila je razlog da se sve političke opcije u tutinskoj opštini udruže, kako bi se pokušalosvim sredstvima sprijećiti usvajanje ovakvog plana.

O detaljima sa današnjeg sastanka, gdje samo Sandžačkoj mreži od televizija nije bio dozvoljen pristup, kazao je predsjednik OO SPP-a u Tutinu Zaim Redžepović.

„ Jutros je bio taj sastanak i smatramo ga izuzetno važnim. Od velikog je značaja za našu opštinu jer se radi o preventivnim radnjama, mjerama koje mi preduzimamo da bi spasili zdravstvo u Tutinu. Bukvalno, da bi na neki način dobili status Opšte bolnice koji formalno imamo a u stvarnosti nemamo godinama. Prijetila je i ozbiljna opasnost da se vratimo u jedno stanje koje bi bilo katastrofalno, da nemamo stacionar, da nemamo gdje da primimo bolesnike, nemamo mjesto gdje se vrši dijaliza, naši specijalisti putuju jer rade u Novom Pazaru a to bi značilo da pacijenti moraju za sve da idu u Novi Pazar. Ta mogućnost je realno i prepoznata i zatim su se iz Ministarstva zdravlja obratili. Direktor Doma zdravlja je upoznao nadležne organe sa situacijom, uključujući i predsjednika opštine i oni su zajedno kontaktirali nas iz opozicije da mi pomognemo koliko možemo i da nađemo zajednički interes u svemu ovome. Da potpišemo jedan dopis, dokument a koji će biti upućen Vladi R. Srbije, ministarstvu zdravlja, ali i Narodnim poslanicima koji su sa ovih prostora a u Skupštini su. Naravno da smo se odazvali, SPP je uvjek za ono što jesu stvarni interesi građana Tutina. Sa velikim zadovoljstvom sam ispred OO SPP Tutin potpisao taj dokument a koji je zajednički i nema političkih konotacija osim što politika ovog puta mora da se stavi u službi građana. Tu smo se odmah dogovorili i ovo je potvrda da u Tutinu nije sve crno i da možemo da se dogovorimo oko stvari koje su važne. Ovo je potvrdda i SPP-a da bez obzira što smo najjača opoziciona stranka, ipak te naše sukobe stavljamo u neku poziciju koja je podređena“.

Dodaje da je važno da sa lokalnog nivoa budu jedinstveni u reagovanju i obraćanju nadležnim organima. Bitno je da se ne dođe do rešenja gdje bi se Opšta bolnica u Tutinu oduzela.

SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.