25. Juni 2011

Sjeverni Sandžak, Turska – Turska namjerava da investira u nacionalno mješovitim općinama u Srbiji i značajno će pomoći nekoliko projekata u Sandžaku, rekao je u Prijepolju koordinator Agencije za međunarodni razvoj Gokćen Kalkan.

U razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave Kalkan je rekao da je Prijepolje gotovo idealna sredina za te investicije.

“Dogovorili smo da se Agenciji za međunarodni razvoj dostavi projektna dokumentacija sanacije postojećeg Doma Kulture u Prijepolju i rekonstrukcije vodovodne mreže u Brodarevu”, rekao je agenciji Beta predsjednik Odbora za privredni razvoj Skupštine općine Esad Hodžić.

Za rekonstrukciju krova, dvije sale i instalacija u Domu kulture je potrebno oko 140.000 evra, a za riješavanje  vodosnabdevanja Brodareva najmanje 300.000 evra.

Delegacija Agencije za međunarodni razvoj Turske, čije je sjedište u Beogradu, razgovarala je o sličnim temama i sa predstavnicima općina Nova Varoš i Priboj.

Izvor: RadioStoPlus.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles