7. Juni 2017

Opština Bajrampaša iz Turske u saradnji sa gradom Novim Pazarom organizovala je u sjedištu sandžačkog regiona iftar za građane. Više od 2.000 žitelja Novog Pazara prisustvovalo je na Novoj pješačkoj zoni u Novom Pazaru velikom zajedničkom iftaru.

Karavan koji putuje Balkanom pod sloganom “Bratstvo ne poznaje granice” obišao je tradicionalno i naš grad, okupivši na gradskom šetalištu veliki broj građana.

U okviru zajedničkog iftara upriličen je i adekvatan programski sadržaj. Priliku da zajedno druže se, građani su pozdravili, okupivši se u velikom broju.

Velikom iftaru u srcu grada prisustvovalo je preko 2000 Novopazaraca. Prisutne je pozdravio predsjednik opštine Bajrampaša, Atila Ajdiner, rekavši da dokle god ekonomski jača Turska, jačaće i Novi Pazar, I cio Sandzak.

“Želimo da učvrstimo mostove ljubavi, saradnje i prijateljstva. Dijalog među nama je najbitniji, jer nas povezuje mnogo rodbinskih veza, kontakti poslovnih subjekata i zajednička historija. Mnogo Bošnjaka živi u Bajrampaši i svi oni, kao i oni koji nisu Bošnjaci, a žive u toj opštini, mnogo vole Sandžak”, rekao je Ajdiner.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izrazio je zahvalnost prijateljima iz Turske koji su divnu ideju sproveli u djelo. “Ovo je samo jedan od mnogo lijepih povoda da se sretnemo u velikom broju. Hvala vam što ste uz našu nesebičnu, bratsku podršku odlučili da ovim iftarom svi zajedno iz našeg Novog Pazara , iz Sandžaka , kao i sa područja Balkana pošaljemo sliku prijateljstva u ovim mubarek danima”, kazao je ovim povodom Biševac.

Izvor: ibalkan.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles