26. April 2016

Dijaspora – Aleksandar Vučić i lista okupljena oko Srpske napredne stranke trijumfovala je na izborima u dijaspori, ali zanimljivo je da je među onima koji su najviše dobili glasova u Berlinu, Minhenu, Štutgartu, Bernu, Cirihu i Parizu i partija Bošnjačka demokratska zajednica bivšeg sandžačkog muftije Muamera Zukorlića, koji je sa više od 50 odsto osvojenih glasova nadmoćno pobedio u Frankfurtu.

Aleksandar Vučić i lista okupljena oko Srpske napredne stranke trijumfovala je na izborima u dijaspori, ali zanimljivo je da je među onima koji su najviše dobili glasova u Berlinu, Minhenu, Štutgartu, Bernu, Cirihu i Parizu i partija Bošnjačka demokratska zajednica bivšeg sandžačkog muftije Muamera Zukorlića, koji je sa više od 50 odsto osvojenih glasova nadmoćno pobedio u Frankfurtu.

rezultati-izbori2016

Na biračko mesto u Ambasadi Srbije u Berlinu od 218 prijavljenih izašlo je 196 na izbore. Najveći broj glasova je osvojila lista Aleksandar Vučić -Srbija pobeđuje (52), a drugi je Saša Radulović (Dosta je bilo) sa 50 glasova. Treći je Zukorlić sa 23, zatim Vojislav Šešelj sa 22 glasa, Za pravednu Srbiju – DS osvojila je 19 glasova, Dveri – DSS 12 glasova, Savez za bolju Srbiju (Tadić, Jovanović i Čanak) devet glasova, a Ivica Dačić pet glasova.

Lista Borko Stefanović – Srbija za sve nas u Berlinu je dobila dva glasa, a po jedan Savez vojvođanskih Mađara i SDA Sandžak jedan glas.

Izlaznost birača u Štutgartu iznosi 84,07 odsto. Od 270 prijavljenih građana glasalo je 227. Najviše glasova dobio je Aleksandar – Srbija pobeđuje (96), dok su Saša Radulović i Muamer Zukorlić osvojili po 26 glsova. Slede Dveri – DSS sa 19, pa SPS s osam glasova. Tri glasačka listića su bila nevažeća, ostalih neregularnosti nije bilo.

Na biračkom mestu u Generalnom konzulatu Srbije u Diseldorfu bio je upisano 250 glasača, a na izbore je izašlo njih 194. I ovde je najviše glasova osvojio Aleksandar Vučić (76). Sledi Muamer Zukorlić sa 50, pa Saša Radulović sa 20 glasova. Vojislav Šešelj je osvojio 14 glasova, pa slede SPS-JS (9), Dveri – DSS (7), Za pravednu Srbiju – DS (6), Savez za bolju Srbiju (5), Za slobodnu Srbiju – Zavetnici – Milica Đurđević (4), dok su po jedan glas dobili SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin i Borko Stefanović.

Po rečima Momirke Marinković, generalnog konzula Srbije u Hamburgu, glasanje je proteklo bez problema. Od 199 prijavljenih birača glasalo je 182. Samo je jedan glas nevažeći. Najviše je bilo glasača iz Hamburga, ali i iz Bremena.

Prvi je Aleksandar Vučić (67), pa slede Muamer Zukorlić (34), Ivica Dačić – Dragan Marković Palma (15) Saša Radulović (14), Vojislav Šešelj (13). Po šest glasova dobili su Dveri-DSS i SDA Sandžaka – Ugljanin, četiri DS, a po jedan Savez za bolju Srbiju (Tadić-Jovanović) i Dijalog – Mladi sa stavom – Stanko Debeljaković.

U Ambasadi Srbije u Bernu od ukupno 184 upisanih glasalo je 132 građana, što je procentualno 71,7 odsto. Ovo nam je mejlom potvrdio konzul-savetnik u Ambasadi u Bernu dr Aleksandar Đurđić. Rezultati izgledaju ovako: SNS (54), Dosta je bilo (39), SRS (15), DS (10), Dveri – DSS (5), SPS – JS i Muamer Zukorlić su dobili po dva, a po jedan glas dobili su Zavetnici, Grupa građana za preporod Srbije – prof. dr Slobodan Komazec, Borko Stefanović i Stanko Debeljaković. Jedan listić je bio nevažeći.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles