Tirmizijin Sunen u dva toma

0
9

1_3dNovi Pazar, Tutin – Nakon objavljivanja kompletne Tirmizijine zbirke hadisa u sedam tomova, izdavačka kuća El-Kelimeh čitaocima nudi sažeto izdanje jedne od šest najvjerodostojnijih zbirki hadisa Poslanika Muhammeda., s.a.v.s.
Iako se radi o sažetku, dvotomna zbirka sadrži sve hadise originalne zbirke koju je sakupio imam Tirmizi. Naime, tokom višemjesečnog rada na priređivanju ovog izdanja, redakcija El-Kelimeh je uklonila sve elemente knjige koji se ne tiču konkretno teksta hadisa ili objašnjenja značenja Poslanikovih, s.a.v.s., poruka. Kao prvo, uklonjeni su lanci prenosilaca. Za čitaoce koje to zanima uvijek ostaje na raspolaganju prethodno izdanje u sedam tomova, kao i original na arapskom jeziku. Redakcija je, zatim, uklonila komentare imama Tirmizija koji se tiču sličnih predanja o istoj temi, a koji ne nose posebnu
poruku.

Vrijedni komentari prevodioca, prof. Mahmuda Karalića, očuvani su i u ovoj verziji, tako da čitalac neće biti uskraćen objašnjenjem hadisa i biografijama znamenitih ashaba koji ih prenose. Na ovaj način čitaoci imaju priliku doći do srži Poslanikovih, s.a.v.s., poruka te primjera iz njegovog života, u izdanju koje je smješteno u dva toma. U želji da ovako vrijedan sadržaj bude u najboljem obliku prezentiran, ovo izdanje je prošlo kroz još jednu fazu redakture i lekture.

(kelimeh.com)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.