1. Mart 2018

Dana, 28.02.2018. godine uručeni su sertifikati za tri kursa Oracle akademije: osnovni i napredni nivo programiranja u Javi i kurs iz oblasti baza podataka.

Ovlašćeni predavači za pomenute Oracle kurseve bili su profesori Departmana za računarske nauke Univerziteta u Novom Pazaru, prof. dr. Muzafer  Saračević i doc. dr. Fadil Novalić.

ORACLE је vоdеćа kоmpаniја kоја pоkrivа sеrvisе bаzа pоdаtаkа i infоrmаciоnih sistеmа, kао i Java prоgrаmskih rjеšеnjа. Kоmpаniја оstvаruје surаdnju i sа obrazovnim ustаnоvаmа u svijеtu, оbеzbjеđuјući pri tоm sоpstvеnе rеsursе, а svе u cilјu еdukоvаnjа mlаdih stručnjаkа iz оblаsti IT-a. Univerzitet u Novom Pazaru је оd 2008. gоdinе člаn ORACLE Аkаdеmiје u оkviru prоgrаmа Introduction to Computer Science.

Pre zvanične dodjele, rukovodilac Departmana za računarske nauke, prof. dr. Šemsudin Plojović, je istakao značaj pohađanja i dobijanja ovakve prestižne međunarodno priznate sertifikacije, koja se fokusira na značajne uloge u razvoju softvera i programiranju. Dodao je i to da Oracle sertifikacija demonstrira kompetencije koje se posebno cijene i izdvajaju u domenu informacionih tehnologija i na taj način se studentima obezbjeđuju specijalizacije iz oblasti koje su danas najtraženije u svijetu.

Sertifikate je dobilo 22 polaznika.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles