22. Juni 2010

Novi Pazar — Invalidi rada i hendikepirana lica iz preduzeća Iskra metal štrajkuju već sto dana u polumračnim prostorijama Udruženja tekstilnih radnika.

“Nas 14 invalida rada i šest hendikepiranih tražimo 21 neisplaćeni lični dohodak i isplatu razlike u ličnim dohocima od 1991. do 2003”, rekao je Halko Društinac.

“Željeli smo da štrajkom skrenemo pažnju vlasti na naše neriješene probleme, ali kao da nikog ne interesuju naši problemi”, rekao je predsjednik podružnice invalida rada u preduzeću Iskra metal, Halko Društinac.

On je istakao da radnici traže isplatu na osnovu izvršnih i pravosnažnih presuda Okružnog suda u Novom Pazaru i Trgovinskog suda.

“Mi nemamo pravo na život. Kao da nismo državljani. Kao da smo iz Zimbabvea. Sramota je šta se radi sa invalidima. Mi smo na ulici, bez primanja, apsolutno nemamo nikakvu zaštitu”, upozorio je Društinac.

On je rekao da su radnici spremni da istraju u štrajku makar morali da čekaju još sto dana.

Izvor: B92.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles