Stanovi za izbjeglice

0
14

Prijepolje – U mjestu Ravne kod Prijepolja počela je izgradnja 13 stanova za izbeglice i socijalno ugrožene građane.

Jedanaest stambenih objekata će koristiti izbjegličke porodice iz kolektivnog centra na Jabuci, a dva stana će pripasti lokalnoj zajednici za smještaj socijalno ugroženog lokalnog stanovništva. Sredstva su obezbjedili su Humanitarne organizacije “Divac”, “Hausing centar” i UNHCR.

Na lokaciji koju je obezbjedila opština Prijepolje počela je izgradnja 13 stanova, ukupne površine 450 kvadratnih kvadrata. Gradiće se uglavnom jednosobni stanovi od 30 do 40 kvadrata i garsonjere površine 19 kvadratnih metara.

Sredstva za gradnju obezbjedila je humanitarne organizacije “Divac” sa partnerima u ovom projektu, a kamen temeljac su simbolično postavili legendarni košarkaš i predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije i osnivać ove humanitarne organizacije Vlade Divac i Dragoljub Zindović, predsjednik opštine Prijepolje.

“Želja nam je da u naredih godinu, ili dvije, ako možemo sa svim drugim strukturama društva da pomognemo svima koji su u izbjegličkim kampovima, ne samo ovdje u Prijepolju već širom Srbije”, rekao je Divac.

Dragoljub Zindović, predsjednik opštine Prijepolje rekao je da je ukupna vrijednost objekta oko 25 dinara.

Humanitarna organizacija “Divac” sa svojim partenrima uložit će oko 18 miliona dinara dok je učešće opštine Prijepolje kroz obezbjeđenje lokacije, infrastrukturu i uređenje objekta procjenjeno na 7 miliona.

Rok za završenje objekta je septembar ove godine a radove izvodi preduzeće “Kej” iz Valjeva.

Izvor: B92.net


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.