Sportom protiv nezdravih stilova života

0
13

Bijelo Polje – U okviru zajedničke akcije lokalne samouprave i Ministarstva rada i socijalnog staranja ,,podrška borbe protiv droge i nezdravih stilova života“ juče je ispred Doma starih na Medanovićima u Bijelom Polju uručena donacija sportskih rekvizita za osam škola, kao i za poligon na gradskom stadionu. Simbolična donacija sportskih rekvizita namijenjena je djeci u cilju borbe protiv negativnih pojava kao što su upotreba droge, alkohola i duvana.

– Bijelo Polje je prepoznat kao grad mladosti i vrhunskih sportista. Ovo je mala podrška djeci srednjih i osnovnih škola da se kroz sport oslobode devijantnih pojava jer želimo da nemamo negativne pojave kao što smo imali posljednjih nekoliko dana, da nam dijete od dvanaest godina bude konzument droge – kazao je ministar rada i socijalnog staranja Suad Numanović.

Ističući da će sličnu akciju Ministarstvo podržavati i nastaviti i u ostalim gradovima Crne Gore, ministar Numanović je kazao da se raspodjela simbolično dešava ispred Doma starih i uputio apel mladim ljudima da se bave sportom.

– Želimo zdravu populaciju koja će doživjeti duboku starost, a onda i da brinemo o njima i kroz vid zaštite u ovakvim domovima – naveo je Numanović.

Da opština Bijelo Polje poklanja veliku pažnju razvoju i masovnosti sporta u gradu, ogleda se i kroz finansiranje elitnih sportova.

– Finansiramo takmičenja klubova na svim nivoima, ali poklanjamo veliku pažnju i masovnosti sporta, čemu i ova donacija od Ministarstva rada i socijalnog staranja i općine Bijelo Polje, u saradnja sa školama u našem gradu ide u prilog.Takođe, ova akcija se uklapa i u ono što mi tokom čitave godine radimo, a to je uređenje sportskih poligona, bilo školskih bilo na drugim površinama – kazao je Žurić.

Otvoreni za dijalog

Komentarišući aktuelne proteste medicinskih i radnika crnogorskih sudova ministar Numanović je kazao da je jasno rečeno iz Vlade da nema novca za povećanje plata, što ne znači da nema kapaciteta za dijalog.

– Razgovor mora da postoji. Siguran sam da na primjer u obrazovanju postoji prostor da se od unutrašnjeg novca izvrši preraspodjela, postoji prostor da se pronađu radna mjesta gdje se može zaračunati njihov beneficirani radni staž, što znači lakše sticanje uslova za odlazak u penziju, postoje situacije gdje možemo od postojećeg prerasporediti na kvalitetan način. Dakle, to je put rješavanja zaposlenih u zdravstvu u ovom momentu. Naravno, i u sudstvu taj prostor postoji. Najgora varijanta bi bila da ova Vlada vuče kratkoročne poteze. Da svima povećamo platu, a da sljedećeg mjeseca svima kasni i plata i penzija i socijalna davanja. To ova Vlada sigurno neće dozvoliti i spremni smo na dijalog, ali ne da rasporedimo ono što nemamo – istakao je ministar Numanović.

Izvor: Pobjeda.me


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.