5. Februar 2018

Osnovni sud u Novom Pazaru izrekao je zamjeniku višeg tužioca u tom gradu E. A. (46) i njegovom sinu M. A. (21) hitne mjere zabrane prilaska i kontaktiranja sa A. Č. (23), nevjenčanom suprugom M. A., koja ih je prijavila policiji za nasilje u porodici.

– Mjera u trajanju od 30 dana je donesena jer postoje indicije da je prema mogućoj žrtvi u prošlosti vršeno nasilje. Ova mjera ne znači da su oni izvršili nasilje u porodici, već je izrečena kako bi se izbjeglo nastajanje nasilja u porodice – kazao je portparol suda Edin Hodžić.

Kako saznajemo, A. Č. u četvrtak je u pratnji roditelja došla u policiju i tražila zaštitu za sebe i porodicu, jer ima strah od svekra, od kojeg je, kako je rekla, “trpjela verbalnu i fizičku torturu”.

– Prvo su mog supruga otac i stric počeli fizički da maltretiraju. Počeli su i mene da tuku, najviše svekar, koji me je udarao u glavu i tijelo, i postoje vidljive modrice i tragovi nasilja – rekla je A. Č. policiji.

Povrede koje je policija zabeležila kod A. Č., udate za sina višeg tužioca

Povrede koje je policija zabeležila kod A. Č., udate za sina višeg tužioca

U izjavi policiji E. A., koji je i kandidat za zamjenika tužioca za ratne zločine, naveo je da su to “notorne laži i neistine”, i da iza toga stoji “frustracija i nezadovoljstvo načinom kako je živjela u vanbračnoj zajednici”.

Pored preventivne mjere policija mu je oduzela pištolj za koji ima dozvolu, a obaviješteno je i Osnovno tužilaštvo koje će odlučiti da li će otvoriti istragu.

 

U vanbračnoj zajednici sa M. A. je od decembra, a rekla je da joj je svekar još u julu, ispred zgrade suda pištoljem pretio “da će je ubiti ukoliko njegovog sina ne ostavi na miru”. Dodala je da je posljednji put pretučena prije pet-šest dana, o čemu, kako je rekla, postoje ljekarski izvještaji, ali u službenoj bilješci nije navela ko ju je tukao.

izvor: Blic

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles