11. Oktobar 2019

U nekoliko posljednjih dana u prostorijama Bošnjačkog nacionalnog vijeća održana su čak dva stranačka skupa SDA Sandžaka.

Seminar pod nazivom “Sandžak naše pravo na slobodu”, koji je organiziran za članove Asocijacije mladih SDA Sandžaka, održan je u sali Glavnog ureda BNV u Novom Pazaru 7. oktobra.

Tri dana kasnije, 10. oktobra, u istom prostoru održano je savjetovanja za žene pod nazivom “Sandžak – odgovor za budućnost”.

Iako se radi o očiglednoj zloupotrebi prostorija nacionalnog vijeća u stranačke svrhe jedne partije, partner Ugljaninove liste “Samoopredjeljenje” u Vijeću, lista “Vakat je”, ne reaguje na ovakvo ponašanje SDA, i za sada se ovim povodom nije oglasila.

Nedopustivi stranački skupovi SDA Sandžaka u prostorijama BNV još jednom pokazuju koliki je stepen politizacije ovog organa od strane Sulejmana Ugljanina i njegove stranke.

Izvor: Sandzacke.rs

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles