21. Decembar 2018

Preko dvije godine, mediji SDP-SDA koalicije su aktivno vodili hajku protiv izgradnje Bošnjačkog klturnog centra u Petnjici, ističući kako Muftija Zukorlić sakuplja novac, uzimajući od 500e pa naviše, a projekti se navodno ne završavaju.

Kampanja protiv izgradnje bošnjačkih institucija u Sandžaku je ubuhvatala i akciju ubjeđivanja donatora koji su obećali veliku sumu novca, putem određenih veza da, da odustanu od donacija.

Pored sve hajke i kampanje, BKC u Petnjici je uspješno završen. Hajka SDP-SDA koalicije je preusmjeran na druge projekte, kao što je Kapija Pešteri (čiji grubi radovi su većim dijelom odrađeni), zatim Islamske ustanove (gdje je zadan završni udarac SDP-SDA koliaciji u trenutku kada je objekat legalizovan) i rekonstrukcija Arap džamije.

Svi pomenuti projekti će biti završeni. Za to vrijeme će SDP-SDA koalicija potrošiti još stotine miliona budžeta opština i ništa posebno neće uraditi za Bošnjake Sandžaka. Sandžak je specifičan po tome da opozicija koja nema vlast izgrađuje više nego vlast koja u svojim rukama drži stotine miliona eura.

Prisjetimo se hajke na BKC u Petnjici i sagledajmo je iz današnje perspektive. Ljajićeva TV je objavila ovaj prilog stotinama puta u vijestima:

 

 

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles