24. Mart 2016

obavestenja-599

Oktobar 2011. – Početak rekonstrukcije puta Novi Pazar-Sjenica i Novi Pazar-Tutin

Projekat rekonstrukcije puteva Novi Pazar-Sjenica i Novi Pazar-Tutin, koje bi trebalo da finansiraju turske banke, poslat je na reviziju i biće napravljen novi.

 To je izjavio ambasador Turske u Srbiji Mehmed Kemal Bozaj u Novom Pazaru. “Prethodni projekat koji je predviđao kredit od 25 miliona evra Eksim banke je poslat na reviziju jer dvije strane nisu mogle da se dogovore oko kamate i učešću turskih kompanija u izvođenju radova”, rekao je Bozaj.

On je objasnio da su zbog toga premijeri Aleksandar Vučić i Ahmet Davutoglu naložili ministarstvima saobraćaja Srbije i Turske da što pre naprave novi projekat i da dogovore uslove finansiranja i rekonstrukcije tih putnih pravaca.

Bozaj je dodao da će predstavnici turskog Ministarstva saobraćaja narednih dana posetiti Beograd i da će jedna od tema razgovora sa kolegama iz Ministarstva saobraćaja Srbije biti projekat rekonstrukcije tih puteva.

Bozaj je prilikom posete Novom Pazaru razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave, a glavne teme su bile pomoć Turske stanovništvu ugroženom nedavnim poplavama i dolazak turskih investitora u taj grad.

“Dolaskom Halk banke povećan je i broj turskih kompanija koje posluju u Srbiji. Razgovarali smo i o mogućnosti da Halk banka otvori i filijalu u Novom Pazaru”, kazao je Bozaj.

Gradonačelnik Meho Mahmutović zahvalio se ambasadoru Bozaju na pomoći koju je Turska, preko svoje razvojne agencije (TIKA), uputila stanovnicima Novog Pazara ugroženim poplavama i kazao da je dogovorena nova pomoć za poplavljena domaćinstva.

“Pričali smo i o projektima za ekonomski razvoj Novog Pazara i ovog regiona a jedan od njih je i izgradnja velikog tržnog centra na mestu sadašnje robne pijace kojim bi oživeli trgovinu i turizam Novog Pazara”, rekao je Mahmutović.

On je podsetio da je Turska do sada u Novom Pazaru finansirala izgradnju dve škole, nekoliko mostova, pomagala razvoj poljoprivrede kroz doniranje sadnica malina, a da se privodi kraju rekonstrukcija i opremanje Ginekološko-akušerskog odeljenja Opšte bolnice.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles