8. August 2011

Novi Pazar – Odnedavno televizija Universa emitira program u novom ruhu i pod novim nazivom: TV SANDŽAK.

Ideja za promjenu naziva televizije rodila se mnogo prije, još kada smo se orijentirali ka stvaranju jedne nove televizije koja će, prije svega, biti prepoznatljiva po njegovanju i očuvanju vlastite kulture, civilizacije, vjere i jezika, kao i po istinitom, objektivnom i profesionalnom informiranju – kaže urednik TV SANDŽAK Sulejman Zatrić.

Priupitali smo Zatrića zašto baš promjena imena na 11. maj, Dan bošnjačke nacionalne zastave: Obilježavanje nacionalnog praznika Bošnjaka, Dana zastave bio je odličan povod da baš tog dana otpočnemo emitiranje novog programa pod novim nazivom. Potrudit ćemo se da svojim radom i upornošću učinimo da nasa televizija bude prepoznatljiva po objektivnosti, profesionalizmu, brzini emitiranja informacija i bogatom informativnom i kulturno-obrazovnom programu. Zauzet ćemo vodeće mjesto na medijskom nebu Sandžaka.

Upitan o budućim planovima TV SANDŽAK, Zatrić je odgovorio:

Naši planovi su veliki i ne bih ih sve otkrivao ovom prilikom, ali ono sto naši gledaoci mogu očekivati već u bliskoj budućnosti jeste početak rada filmske redakcije i dokumentarnog programa koji ce imati za cilj da činjenično potkrijepe i dokumentiraju značajne događaje i ličnosti iz historije bošnjačkog naroda, i tako ih otrgnu  od zaborava,vela tajni i neistina.

Izvor: SandzakPRESS.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles