11. Septembar 2019

Svečanoj sali Kulturnog centra u Novom Pazaru promovisan je projekat: “Jednakost, različitost i dijalog u lokalnoj zajednici”, a  koji realizuje Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda.

Projekat za cilj ima da doprinese uključivanju manjina putem boljeg predstavljanja njihovih potreba i poboljšanju ostvarivanja njihovih prava, kao i unapređenju nacionalnog regulatornog okvira za sprovođenje manjinskih prava kroz pojačanu saradnju i dijalog lokalnih i nacionalnih institucija i razvoj lokalnih politika za ostvarivanje prava nacionalnih manjina. Menadžerka projekta Semiha Kačar predstavila je planirane aktivnosti, kao i očekivane rezultate ovog projekta koji finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO.

U okviru projekta, između ostalih, planirana je i aktivnost direktnih konsultacija sa predstavnicima različitih lokalnih i državnih institucija, među kojima je i Bošnjačko nacionalno vijeće. Planirane su posete državnim institucijama kao i formiranje radne grupe za konsultacije i zagovaranje prema državnim institucijama za poboljšanje prava manjina.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles