Promnovirana Islamska misao Fakulteta za Islamske studije

0
32

Novi Pazar – U organizaciji Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru (FIS), večeras je u Velikoj sali Mešihata priređena promocija petog broja naučnog časopisa “Islamska misao.”.

Peti broj Zbornika naučnih radova profesora i asistenata FIS-a, sadrži petnaest objavljenih radova iz različitih naučnih oblasti. Promoteri „Islamske misli“ na večerašnjoj promociji bili su prof. dr Džemil Bektović, prof. dr Hasan Džilo i mr Mustafa Fetić, koji su se u svojim komentarima osvrnuli na svaki objavljeni rad ponaosob, ali su bili jednoglasni u ocjeni da je islamska misao slobodna i otvorena misao koja daje doprinos i prosperite cjelokupnom čovječanstvu.

Zbornik je promovisan pred velikim brojem studenata i profesora FIS-a kao i drugih vjernika, a na kraju su organizatori ovo vrijedno štivo prisutnima besplatno podijelili.

Fakultet za islamske studije je samim štampanjem Zbornika i ovom promocijom još jednom potvrdio da je izrastao u jednu od vodećih institucija koje se pored očuvanja vjerskog identiteta Bošnjaka Sandžaka bave i razvojem naučne misli.

Izvor: SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.