Prijepolje – Zumreta branila državu, pa postala vatrogasac!?

1
3

Zumreta-Strsevic-3Prijepolje – Zumreti Stršević, dosadašnjoj šefici računovodstva prijepoljekog Doma kulture, rješenjem v.d. direktora Mirka Malešića drastično je smanjena plata, a u opisu posla grupe u kojoj se našla stoji vatrogasac i knjigovezac.

 

Strševićka kaže da je ovo samo nastavak šikaniranja koje trpi duže od pola godine od strane direktora i kruga političkih moćnika zato što nije pristala na ucjene i što je policijskoj upravi u Prijepolju prijavila, kako kaže, navodne kriminalne radnje sa dokazima.

“Moj život postao je pakao od trenutka kada sam odbila ponudu da se, kako su mi rekli, udružimo protiv Srba, a nakon toga sam kriminalne radnje prijavila policiji. Od tada je počela hajka i pakao za mene, prijetili su mi da će me počistiti sa radnog mjesta, otkazom i pitanje je dana kada će to učiniti, jer je ovo samo uvertira u to”, tvrdi ona.

“Ja sam ponosna na moj Bošnjački narod koji je častan, i nisam želela da učestvujem ni u kakvim udruživanjima i nanosim bilo kome zlo, niti da učestvujem u lopovluku. Tako sam vaspitana, a oni neka rade šta hoće jer se osećaju silnim. Ovo je moja država u kojoj živim i zato sam se obratila svim institucijama koje su upoznate sa ovim, ali na žalost već šest mjeseci nema adekvatne reakcije. Hoću država da kaže svoje i ako sam pogriješila odmah izlazim na ulicu. Nažalost oni koji su radili na takozvanom udruživanju su unapređeni članstvom u upravnom odboru, a ja kažnjena, jer sam radila po savjesti”, kaže ona.

Vijeće donijelo, realizovano za 24 sata?

Osnov za rješenje kojim je službenici smanjena plata je odluka opštinskog vijeća od 21. jula kojim je data saglasnost direktoru Malešiću da uradi novu sistematizaciju radnih mjesta u Domu kulture, što je on, učinio već sutradan 22. jula.

Naime, on je doneo odluku o dopuni sistematizacije koja se odnosi na Strševićkino radno mjesto, a odmah nakon nekoliko dana uručio joj i rješenje kojim je smanjen koeficijent sa 15.00 na 11,90.

Uručena su još dva rješenja gdje su koeficijenti smanjeni neznatno, jer se radi o promeni šefovskih pozicija što se moglo uraditi i bez sistematizacije. Sve je urađeno po nalogu budžetske inspektorke od 4. augusta, a napisano istog dana kada smo od načelnice uprave Hanke Hajdarević zatražili izvještaj Budžetske komisije za koji nije znala gdje se nalazi, jer se navodno pomenuta inspektorka nalazi na odmoru, uputivši nas na predsjednika općine gospodina Hašimbegovića koji takođe nije bio upućen gde se izvještaj nalazi niti da li može biti predočen medijima. Svakako zaprepašćuje i brzina kojom je to sve učinjeno, te se sa pravom postavlja pitanje da li se ovde radi o progonu, ili kako tvrde o smanjenju neopravdano veće plate koju je imala?

Ne razgovara telefonom

Direktor Malešić odbio je da GZS kaže zbog čega je donio ovakvo rješenje.

“Ne želim da dajem telefonske izjave, dođite u Prijepolje, pa ću vam dati sve što hoćete”, rekao je našem novinaru i prekinuo vezu.

Međutim, u subotu po podne u 17:55 časova u našu redakciju stigao je mejl Doma kulture sa rješenjima o smanjenju plate i razlozima za to.

Policija podnela krivični prijavu direktoru

Policijska uprava u Prijepolju proslijedila je osnovnom tužilaštvu još 2. aprila krivičnu prijavu protiv direktora Mirka Malešića.

“Postupajući po krivičnoj prijavi u Tužilaštvu se preduzimaju dokazne radnje u cilju utvrđivanja odgovornosti prijavljenog lica”, rekla je Jasminka Bošković, portparol tužilaštva i zamjenik osnovnog javnog tužioca u izjavi za GZS.Postupak vodi Petko Pucarević tužilac u Osnovnom tužilaštvu.

(Glas zapadne Srbije)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Ljudi moji,nikada vise korupcije i lopovluka nije u Prijepolju bilo,nego ga ima sada.Bosnjak sam i kazem,da je bolje bilo za vreme lokalne vlasti starog SPS-a,a prije njih i SKJ-a,nego od kad bosnjacke stranke udjose u vlast.Toliko korupcije i lopovluka,mislim,nema nigdje u Srbiji.Ni opozicione stranke nisu nista bolje i oni samo cekaju da zajasu i otkinu svoj dio.Zato mladi i ne vide perspektivu i odlaze iz Prijepolja,sto u inostranstvo,sto u Sarajevo,sto u Beograd.E to su ucinile od nekada pristojnog grada,bosnjacke stranke,Bosnjaci na polozajima.

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.