7. Januar 2011

Novi Pazar – Povodom najnovijih prijetnji koje su izrečene predsjedniku Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća Samiru Tandiru, a koje sadrže i prijetnje ubistvom, od strane izvjesnog Mersudina Ćosovića, Bošnjačko nacionalno vijeće najoštrije osuđuje ovaj čin i obavještava javnost da ovo nije prvi put da se gospodinu Tandiru prijeti ubistvom, te da je i ranije dobijao slične prijetnje iza kojih bi uvijek, kao po pravilu, uslijedili fizički napadi na njega.Sve prijetnje koje je gospodin Tandir dobijao prijavljene su Policijskoj upravi u Prijepolju koja nijednom nije adekvatno reagovala.

Očigledno je da, koristeći se mehanizmima koji su bili svojstveni za devedesete godine dvadesetog vijeka u Srbiji, Rasim Ljajić i srpske bezbjednosne službe nastoje se obračunati sa političkim neistomišljenicima.

Zahtijevamo od policije, tužilaštva i ostalih pravosudnih organa hitnu reakciju kako bi se utvrdila odgovornost izvršilaca i nalogodavaca i stalo na put ovom političkom nasilju koje može da izazove nesagledive posljedice.

Ovo je potvrda da je sprega politike i kriminala u Sandžaku i dalje na snazi, što predstavlja glavnu prepreku političkom i opštedruštvenom ozdravljenju.

Predsjednik

Dr. Mevlud Dudić

Izvor: IslamskaZajednica.org

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles