Naslovnica Južni Sandžak Rožaje Poruka sa Skupštine ZSD – Lokalne uprave u Sandžaku da srede uslove:...

Poruka sa Skupštine ZSD – Lokalne uprave u Sandžaku da srede uslove: Dijaspora hoće da ulaže u Sandžak

33
69

zsd skupstina 10.8.2015 (3)_resize

Novi Pazar – Polazeći od principa da je briga o zajednici prioritetna zadaća svakog odgovornog pojedinca, Zajednica sandžačke dijaspore na svom redovnom zasijedanju Skupštine izdaje sljedeće saopštenje:

ZSD će nastaviti sa promovisanjem Sandžaka kao prekogranične regije koja može obezbijediti bolji ekonomski život građana Sandžaka. Uložit ćemo sav napor kako bi internacionalizovali ovo pitanje kod međunarodnih institucija.

ZSD čvrsto i jedinstveno stoji iza svih projekata panbošnjačkog buđenja na čijem je čelu sandžački muftija Muamer-ef. Zukorlić. Ideja buđenja svijesti o nacionalnom vjerskom i kulturnom identitetu nema alternativu. S tim u vezi ZSD će sa svim svojim aktivistima i raspoloživim sredstvima nastaviti pomagati širenju spomenute ideje.

Islamsku zajednicu u Srbiji i Muftijstvo sandžačko smatramo najznačajnijim stubom našeg opstanka, tako da ćemo nastaviti sa finansiranjem svih značajnih projekata bez obzira na reakcije i destruktivne kritike nesvjesnih pojedinaca i nevladinih organizacija.

Pozivamo lokalne vlasti u Sandžaku da prevaziđu uskostranačke interese, te da se fokusiraju na popravljanje teškog ekonomskog stanja u kojem se nalaze građani Sandžaka, a koje je rezultiralo brojnim iseljavanjima u zadnjih nekoliko mjeseci u zemlje zapadne Evrope.

Tražimo od lokalnih vlasti u Sandžaku da poboljšaju klimu za investicije u sandžačku privredu kako bi nekoliko stotina naših uspješnih biznismena koji žive u zemljama zapadne Evrope mogli da ulažu u Sandžak i da na taj način učestvuju u poboljšanju ekonomskog stanja u Sandžaku.

Zabrinuti smo zbog loše infrastrukture  kao i loših higijenskih uslova  u sandžačkim gradovima, a posebno u Tutinu, te apelujemo na gradske vlasti da povedu računa o gradskoj čistoći.

U Novom Pazaru,  10.08.2015 

Predsjednik ZSD

Mithat Mujović

zsd skupstina 10.8.2015 (1)_resize zsd skupstina 10.8.2015 (2)_resize  zsd skupstina 10.8.2015 (4)_resize zsd skupstina 10.8.2015 (6)_resize

Obilazak sandžačkih institucija

 

zsd skupstina 10.8.2015 (7)_resize zsd skupstina 10.8.2015 (8)_resize zsd skupstina 10.8.2015 (9)_resize zsd skupstina 10.8.2015 (10)_resize zsd skupstina 10.8.2015 (11)_resize zsd skupstina 10.8.2015 (12)_resize zsd skupstina 10.8.2015 (13)_resize zsd skupstina 10.8.2015 (14)_resize zsd skupstina 10.8.2015 (15)_resize zsd skupstina 10.8.2015 (16)_resize zsd skupstina 10.8.2015 (17)_resize zsd skupstina 10.8.2015 (18)_resize zsd skupstina 10.8.2015 (19)_resize zsd skupstina 10.8.2015 (20)_resize

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

33 KOMENTARI

 1. @ xl:
  Pravim, uz Božju pomoć, istoriju ugostiteljstva, turizma i školstva u toj oblasti, ne samo Srbije nego svih zemalja zapadnog Balkana. Sam Allah dž. me je uputio na taj put tako da ja sada “samo” izvrašam Njegovu volju.
  Te oblasti će se deliti na pre i posle Muradna, sviđalo se to nekome ili ne.
  Dobro se zna kako je sada a tek će se videti, ako Bog da, kako će biti.
  Velika mi je želja da ta istorija krene iz Pazara, iz razumljivih razloga.
  Našao sam lokal u novogradnji, namenski građen za mlečni restoran, od 80 kvadrata, u ulici E. Redžepagića 77, u vlasništvu Avdije Kurtanovića, zvanog “Bucko”. Bucko je trgovac i otvorio je u prednjem delu supermarket a zadnji deo mu služi kao magacin, dok ga ne uredimo kako treba, od koga ja treba da napravim supermodernu kafetriju tipa samoposluživanja sa hranom za poneti, “Madova halal zdrava hrana za cara i sultana”, a biće i nekoliko stolova.
  Imam sopstvene kuhinjske i restoranske opreme u vrednosti 20-30.000 evra a trebaće mi još oko 6.000 evra da nabavim patentiranu francusku tehnologiju.
  Želim da tesno sarađujem sa pazarskom ugostiteljskom školom, da njihovi učenici uče kod mene o novim školama za novo doba, kao model za sve druge ugostiteljske škole u Srbiji (ima ih 99) jer će iduća godina biti godina reformi, pored ostalog i stručnih, takozvanih dualnih škola (jednu heftu prakse a drugu heftu teorije).
  To je najbolja moguća škola pa nema govora da neće biti prihvaćena od strane Vučića da cela Srbija radi po tom programu.
  Inače, ovde se radi o tri brenda: hotelski, restoranski i školski.
  Hotelski, koji privlači hotelske goste iz Amerike, Kanade, Evrope i Emirata ću raditi sa ahbapom Draganom Gligorijevićem, predsednikom SACEN internationala, međunarodnog centra za razvoj ugostiteljstva i turizma, pod nazivom, naravno, SACEN Western.
  Gligorijević će biti direktor svih ugostiteljskih škola koje će radititi pri tim hotelima (pride, vlasnik i/ili menadžer će biti ujedno i menadžer škole), u restoranima pod brendom: Rebronjin Western, “Muradinova halal zdrava hrana za cara i sultana”.
  Prvi takav model hotel će biti uskoro, ako Bog da, u Golubcu, u tamošnjem hotelu “Golubački grad”, inače Gligorijevićevo mesto a tu je on ranije radio kao direktor hotela.
  Nakon toga, svi hoteli, bez obzira ko je vlasnik, koji žele da posluju pod SACEN Western brendom, bujrum.
  Uzgred, Vučić ima bukadar hotela po Srbiji sa kojima ne zna šta da radi.
  E, ako on, ili bilo ko drugi ne zna šta da radi, znamo mi.
  Školovanje za kuvare & konobare (da znaju da rade i jedno i drugi, i da proizvode i da prodaju hranu) će trajati dvanest meseci. Šest meseci osnovna (kafeterije) i šest meseci srednja (restorani sa konobarskom uslugom).
  Već nakon šest meseci, oni će imati obezbeđen posao u Kanadi sa zaradom od nekih 20 dolara na sahat. To je zbog toga što uzme još šest meseci formalnost dobijanja kanadskih ćahata nakon obezbeđnog posla u Kanadi.
  Kasnije ćemo omogućiti još godinu dana ovima koji su završili trening za kuvare & konobare, da budu supervizori kuhinja & restorana u Kanadi sa zaradom od nekih 30 dolara na sahat.
  Što se cene tiče, u početku će biti 100 evra mesečno a kasnije, kada svi vide koliko zarađuju oni u Kanadi, biće, bezbelji, više.

  0

  0
 2. @ Hamza:

  Da, dobro pitanje: ko je ovde lud ili bolestan?
  Za to postoje stručnjaci.
  Nego, nisam ja konobar nego planer jelovnika & dizajner kuhinja, šef kuhinje inovator & edukator, modernizator ugostiteljstva (tehnologije, proizvoda i zaposelnih) i reformator turizma & školstva u toj oblasti.
  Konobar je, pored kuvara, jedna od ulaznih pozicija u fantastičan svet ugostiteljstva. A još bolje je od pranja suđa.
  Od konobara se postaje menadžer restorana a od menadžera restorana vlasnik svog restorana a od vlasnika svog restorana vlasnik svoje kompanije.
  Slično je sa kuvarima. Od kuvara se postaje šef kuhinje, pa vlasnik svog restorana…
  Ne prodajem alkohol jer sam od alkohola i alkoholičara pobegao iz Pazara.
  Bavim se proizvodnjom i prodajom bezbedne hrane po američkim hasap standardima, zdrave i niskokalorične po kanadskim standardima, halal po muslimanskim standradima, jeftina da bude svima pristupačna a ukusna “hrana za cara i sultana”.
  Malo li je?

  0

  0
   • Pravo rečeno, i sam sam iznenađen što su mi objavili komentare.
    Žao mi je što nismo iskoristili šansu za razvoj Sandžaka, gde bi Pazar bio centar znanja, tehnologije i sirovina.
    Ipak, biće sve u redu.
    Pazar i Sandžak će biti ono što sam ja osmislio, uz Božju pomoć, ili ima da me nema.
    Molim otvorite Politikaonline, pa rubriku Događaji dana, i članak: “Stevanović: Protivnici odbijaju veliku priliku za pomirenjem”.
    I rubriku Region, i članak: “Može li B i H preživeti ambasadorsko sufliranje”.
    To je to. CASEN Western će biti taj koji razvija ugostiteljstvo, turizam i školstvo u toj oblasti u svim balkanskim državicama, naročito u Crnoj Gori, i to baš tamo gde žive Bošnjaci.
    Na Pazar i njih ću obratiti posebnu pažnju.
    Uzgred, mi (SACEN – Gligorijević i Western Rebronja) imamo odlične lične odnose sa Milom Đukanovićem i dobićemo od njega punu podršku.
    Pomenuti licemer neće imati šta da traži u Crnoj Gori jer su tamo usmereni na ekonomski razvoj a ne na versku dogmu od koje mogu da žive samo oni koji je propagiraju.
    To se ne stavlja na sofru, zar ne?
    Verujem da će biti pišman ako ima trunke savesti i ljudkosti.

    0

    0
   • @ muradin -u pravu ste gospodine muradine nama u sandzaku trebaju pod hitno kafeterije ami sistema sa wiskijem ili sljivom moraju nase generacije obavezno da se nauce kako se to servira i kanoti pije uz vasu pomoc jel ali nesto nisu ljudi imali za vas sluha nazalost za buduce generacije bosnjaka jer su izgubili perspektivu posla kanada itd medjutim cuo sam da ste otvorili tu skolu sacen rebronja pa bih voleo da saznam gde je to i koliko kosta jer ima ovde velikih interesovanja za tu vrstu posla pozdrav i selam

    0

    0
  • U redu!
   Pre desetak godina, kada je Rasim osnovao Beogradski odbor njegove stranke, u Sava centru, ja sam uzeo učešće i javno obećao da ću od Sandžaka napraviti najrazvijeniji deo Srbije i Crne Gore, u ugostiteljstvu, turizmu i školstvu u toj oblasti. Rasim mi je čestitao i rekao “da sam dobar”.
   Očekivao sam od njega podršku, ali, kao da mu je neko turio sihir, potpuno se promenio.
   Čak ni sada, kao resorni ministar, iako dobro zna da mu jedino ja mogu pomoći, ne da mi ni da primirišem i sve čini da mi onemogući da krenem iz Pazara, jer mi je to velika želja. Oni njegovi satrapi u Gradskoj upravi neće da me prime ni da ih sa projektom upoznam. Uzgred, onaj futo “Meo” mi je zet.
   Kada je Suljo imenovan da “razvija nerazvijena područja”, kao Pazarac Pazarcu sam mu čestitao, poželeo uspeh i ponudio projekat izgradnje mreže novih ugostiteljskih škola za novo doba, sa početkom u Pazaru, u dvorištu postojeće ugostiteljske škole, u Rasima Halilovića uluci. Nije se ni javio, ni zahvalio na čestitkama i ponudi.
   Za šest godina “ministrovanja” mogli smo da izgradimo šezdeset takvih škola širom Srbije.
   Bio sam veliki poštovalac muftije Muamera ef. Zukrolića, dugo godina. Branio sam ga kao niko u javnim nastupima kroz komentare u svim dnevnim listovima.
   Pozvao me je bio na razgovor u kabitu na Internacionalnom univerzitetu. Izneo sam mu moje mogućnosti. Pitao me je: “Može li sve to ali bez onog američkog”?
   Ja sam mu rekao da može jer je to ionako moje. Neka bude “Madova hrana za cara i sultana”. Pitao me je koliko mi prostora treba? Ja sam mu rekao od pedeset kvadrata pa na više. Odveo me je sutradan da vidim neku prostoriju u zgradi FIS-a, tamo gde sam ja nekada radio kao konobar. Uzeo sam mere i u Banovcima uradio fantastičan projekat sa hranom za poneti, otvorenu svih 24 sahata a ali i delom za konzumiranje u garden kafateriji, tamo gde su oni kiosci (onaj čošak gde se skreće ka centru).
   Uradio projekat i poslao mu. On ništa. Ni reči objašnjenja.
   Posle je bio meni lično obećao, u kabinetu da će osnovati departman za ugostiteljstvo, koji ću ja voditi a za turizam jednom njegovom “turizmologu” koga je u međuvremenu mako.
   Ja uradio fantastičan projekat, o čemu sam već pisao. Međutim, ništa od toga. Ni reč objašnjenja.
   Nakon odluke da će osnovati naučno-istarživački centar, pisao sam mu i tražio da budem uključen u taj projekat jer se ja ustvari, pored ostalog, bavim naukom, naukom o ishrani. Računao sam da bi tu bilo idealno i da se bavim naukom i da školujem šefove kuhinja & menadžere restorana, o jednom trošku.
   Kao i obično, ništa od njega.
   Pre neke dve godine me zove telefonom i kaže da budem na Banovom brdu (u Beogradu) u dva sahata jer želi da me povede da vidim tamo neki lokal. Ja sve to video (neki propali objekat i u nekakvom aranžmanu sa ko zna kime). Kaže, hoće halal restoran. Ja uradim projekat ali, pored halal restorana, predvidim i kafateriju supemarket tipa za potrebe obližnjeg DIF-a, jer im je Dom studenata u neposrednoj blizi.
   Uradio, kao i obično, fantastičan projekat, jer ja druge ne radim, da tu bude i moja škola koja bi znatno smanjila troškove rada a time profitabilnost.
   Poslao mu projekat on, kao i obično, ništa.
   Posle sam video da je napravio od celog objekta “halal restoran” koji mu je bankrotirao.
   Pošto pripremam teoretski deo trening centara, pored ostalog, imam i specijalne američke priručnike “osnova američkog ugostiteljstva” (šest iz oblasti proizvodnje i pet iz oblasti prodaje), od čišćenja kuhinje, pranja suđa, pripreme slalata, sendviča.., i načina usluživanja brzo pripremane hrane. Ideja je da studenti, za prvih šest meseci praktični deo uče u kafateriji sa tom hranom, a teoretski da sami uče, em engleski jezik em struku. Odem kod Samira Škrijelja i pitam ga da li njihovo izdavačko preduzeće El-Kelimeh može da mi izdaje te priručnike? za početak a kasnije će biti još mnogo priručnika i knjiga.
   Kaže može, kako da ne? Nazove direktora i objasni mu o čemu se radi. Taj bio stalno na putu ali se dogovorimo da dođem u Pazar i donesem te priručnike. Ja tako i uradio i predao mu. Doduše, on kaže da to mora Muftija da odobri, jer bez njega ne smeju ni vazduh pa puste.
   Čekam ja da se javi, on ništa. Zovem da pitam kako napreduje, on ništa. Vidim ja o čemu se radi te dođem i uzmem te knjige.
   Nije problem izdavanje tih knjiga, nego je meni bila velika želja da ti priručnici budu u izlogu njihove knjižare, tamo gde sam ja nekada radio kao konobar.
   E, posle svega toga, video sam sa kime imam posla.
   Vala, videće i on.
   A što se tiče ovih lokalnih provincijskih “moćnika”, za njih me nije briga.
   Allah dž. na nebu je uz mene ali i Vučić na zemlji, pa ne vidim šta mi mogu?

   0

   0
   • Veliko Vam hvala gospodine Rebronja sto ste me ispostovli i ovako argumentovano odgovorili.

    Iskreno se nadam da ce Vam neko iz, uslovno receno, suprotnog tabora odgovoriti da bi smo u skladu sa pravnim nacelom “audeamus et altera pars”, imali cjelokupnu sliku ovog nemilog dogadjaja.

    Pozdravljam Vas i zelim svako dobro!

    0

    0
   • @ Hugo:

    Hvala vama na pitanju i prilici da saopštim istinu.
    Od političara ne očekujem nikakvu reakciju, osim da vide kako da mi se osvete i onemuguće da radim za dobrobit svih. Samo, po sistemu da i nad popom ima pop, ja sam deo Vučićevog tima za modernizaciju i reforme Srbije, u delu ugostiteljstva, turizma i školstva u toj oblasti. Takvi su političari. Oni gaze sve što je ispod njih a do zemlje se klanjaju onima iznad njih.
    Što se tiče Muftije, zar nije licemeran bio poziv svim Bošnjacima koji poseduju znanje da se pridruže BANU koji će izgraditi “stadion na kome će moći da igraju veliki igrači”?
    “Ranije nisu imali ni gde da naprave naučni rezultat kako treba a i ako ga naprave nisu imali odakle da ga plasiraju”.
    “Mi ne tražimo da neko ugasi svoju organizaciju, već oni i dalje deluju unutar svoje organizacije. Učlanio se u kongres sa svojom organizacijom, ali i dalje mu nismo ugrozili slobodu, nismo mu rekli: “E sad radiš samo po našim pravilima”. Rekli smo mu: “Ono što ti se dopada radi zajedno sa nama, ono što misliš da treba da radiš sam – radi sam”.
    “Šta vam je program, šta vam je cilj, ide li u smeru za koji se mi zalažemo, bujrum”.
    “Ključna stvar koja se dotiče našeg prvog pitanja je opet pitanje kvaliteta”.
    “Mi sada akcenat stavljamo na kvalitet pojedinca, nosioca aktivnosti, ali i na sadržaj programa”…
    E, sve to je izjavio neko u koga sam imao poverenje. Blago rečeno, doveo me u zabludu a za to ima izraz, licemerstvo i neiskrenost, zar ne?

    0

    0
 3. Kakav licemer!
  Imao je ponudu da se osnuje fakultet za kuhinjski & restoranski menadžment, pri Internacionalnom univerzitetu, kao vakuf, koji bi od Sandžaka napravio centar znanja, tehnologije i sirovina, za potrebe celog zapadnog Balkana.
  Rekao da hoće pa se popišmanio, iz samo njemu poznatih razloga.
  Nije čak dozvoli ni da se izdaju specijalni priručnici, “Originalne osnove američkog ugostiteljstva”, koje bi se prodavale kao halva i od čega bi imali veliki hair.
  E, to znam zašto.
  Ne haje Amerikance niti bilo šta američko pa makar dolazilo i od rođenog Pazarca.
  Bre, kao da je Srbija Avganistan a Sandžaklije muhadžedini.

  0

  0
  • Kako ce iko sa tobom uci u neki posao kad se cim nije po tvome ponasas ko trogodisnjak koji nije dobio igracku koja mu se svidjela u izlogu?

   Stekao sam utisak da ste covjek u zrelim godinama, dajte se tako i ponasati majka mu stara. 🙂

   0

   0
   • Mi u Americi kažemo: “Either my way or no way”.
    Kod mene je ključ i nemate nikakvih šansi za razvoj u oblasti ugostiteljstva, turizma i školstva u toj oblasti, sviđalo se to nekome ili ne.
    Srećom, ja sam, pored ostalog, jedan od osnivača SACEN internationala, međunarodnog centra za razvoj ugostiteljstva i turizma. Naš “teren” su sve zemlje zapadnog Balkana.
    Osim toga, ja sam potpuno siguran da je Allah dž. uz mene od rođenja.
    On mi je namenio misiju da modernizujem ugostiteljstvo i reformišem turizam i školstvo u toj oblasti tako da ja “samo” izvršavam svoju misiju.
    A dobro se zna, ako je Allah dž. uz mene, a očigledno da jeste, ko može biti protiv mene?
    Muftija? Suljo? Rasim?…
    Suphanula.

    0

    0
  • @muradin- nesto te boli zemljace bujrum pa i ti ulozi para to je za svakog sandzakliju no cini mi se da ti nemas ni jednog dinara a kanoti sanjas o ugostiteljstvu davno si provaljen ali si zaboravio kakvi smo mi bosnjaci ps jelji treba da ti neko otvara univerzitete da bi ti kasirao pare e bruko i sramoto sta ti pises ko si ti pokri se po glavi i suti

   0

   0
   • Ja sam taj fakultet hteo da poklonim Internacionalnom univerzitetu, kao moj vakuf. Od one studentske menze bih napravio supermodernu kafeteriju za ishranu studenata, od restorana za profesore, još moderniji restoran zatvorenog tipa a u bašti, garden restoran za građane i musafire u tranzitu, da donosi univerzitetu profit.
    Osim toga, studenti iz celog regiona bi se tu školovali da odlaze u Kanadu, gde bih im ja obezbeđivao poslove supervizora u tamošnjim elitnim hotelima, sa zaradom od nekih 30 dolara na sahat.
    Šta je loše u tome?
    Očigledno da im nije bilo suđeno.
    Svejedno, mi, SACEN Western, hotelski, restoranski i školski brend uskoro počinjemo sa radom, i to u Golubcu, u hotelu “Golubački grad”, kao model za sve druge hotele, najpre u Srbiji a onda i drugim zemljama Balkana.
    Golubac je mesto odakle dolazi moj ahbab, legendarni Dragan Gligorijević, predsednik SACEN Internationala, međunarodnog centra za razvoj ugostiteljstva i turizma. On daje prednost svom mestu i ima punu podršku a mene “moji” Pazarci dočekuju na nož.
    Svejedno, od Pazara i Sandžaka ću napraviti centar znanja, tehnologije i sirovina, za potrebe svih zemalja zapadnog Balkana, a kadrove za Kanadu, UA Emirate i Kraljevinu Saudijsku Arabiju. Za sve to ne tražim ničiju dozvolu, vala ni pomoć, jer je već imam od Stvoritelja.
    Nije mi drago da javno komuniciram sa tipovima kao što ste vi što se krijete iza šifrovanh imena i baljezgate okolo. Ako baš želite da znate sa kime kojavno municiram, bujrum pa otvorite Politikaonline, onda rubriku Društvo i članke: “Ministarstvo ne zna koliko đaka izlazi na popravni”,
    i u članku: “Šta je ostalo od Jugoslavije”,
    U rubrici Srbija, u članku: “Na odmoru pored beloglavog supa”, a u rubrici Region, u članku: “Šta se sprema u bosanskom loncu” (četiri komentara) i u rubrici Beograd, u članku: Beograd- turistička tačka na balkanskom kružnoj turi” (tu ima podosta komentara).

    0

    0
   • @ muradin dajte ljudi otvorite mi fakultet od vakufskog da ja kao konobar predajem o alkoholu i da normalno kasiram pare a kad umrem ostavljam vam to u vakuf od muradina ko je ovde lud ili bolestan ps da te bog sacuva zemljace generacijo

    0

    0
   • Treba mu ocito novac za brata da bi mogao da kupi Regionalnu TV! Neka mu dijasporci sto vise daju novca,a on ce zauzvrat kada kupi Regionalnu TV povremeno izvjestavati o njihovoj velikodusnosti i o tome kako “oni pomazu svoj rodni kraj,kako ih muci nostalgija”itd.Kada se pogleda struktura ljudi koja je oko njega sve covjeku postaje jasno.Nasu bosnjacku intelektualnu elitu koja se nalazi u Dijaspori on zaobilazi u sirokom luku ,jer sa njom ne moze da manipulise.Eh,ko ga ne zna…….!

    0

    0
   • @aida boze dragi koliko si naivna pa ovde su ulagaci ljudi iz dijaspore i oni su gazde a ko kupuje ili na cije ime nije bitno uzmi malo pa procitaj o firmama ili ulagacima kako to ide

    0

    0
  • @ porucnik- polako se sprema i pocinje renesansa sandzaka to ti ja jedan od dijasporaca koi nije mogao da dodje garantujem jer se ovde radi o novcu oko jedne milijarde eura za ulaganje u nas sandzak u sledecih nekoliko godina selam i pozdrav

   0

   0
 4. Pita li se išta Kori Udovički ili će lokalne uprave u Sandžaku slušati samo dijasporu? Dijasporo, uspori. Lokalne uprave su u nadležnosti Kori.

  0

  0
   • @HABUBU-NISMO MI OVCE KAO VI KRMCI NAS NIJE NIKO MOGAO OSISAT NITI CE ALI VAMA TREBAJU SKUPLJACI PERJA JEL VAM ZAO STO NEMOZETE VISE DA PLJACKATE USMRDELA SMRDIJA I DA ZIVITE NA TUDJI RACUN PS PROHUJALO JE VASE SMRDIJO POGLEDAJTE KOLIKO SAD KOSTA STAN KOD VAS POKRALI STE SAMI SEBE E SAD VAM I DRUGI SMETAJU SMRDIJO

    0

    0
  • Kori udovicki je abdikirala, nit je cujemo nit je vidimo. Ocigledno ima preca posla. A nama zivot tece. Kao i obicno niko nam nista davao nije pa mi sandzaklije uzimamo stvari u svoje ruke i rijesavamo probleme s kojima se svakodnevno susrecemo. Ko hoce da pomogrne dobrodosao je, ko nece nek ne smeta… 🙂

   0

   0
  • @olivra dijaspori ne trebaju ni kori ni mori postoje medjunarodni financijski zakoni koje je i srbija potpisala i koih se mora pridrzavati garanti su banke e unije tako da mi rizikujemo samo zaradu ali ne i kapital ulaganja apropo radi se o vecoj svoti miliona eura oko 11 miliona samo za tv a za druge stvari su svote nenormalno ogromne nama nase a vama vase dosao polako vakat razgranicenja selam oljice

   0

   0
  • Evo opet olivera dokazuje da je nevidjeno glupa. A uzgred pokazuje hajducki-lopovski mentalitet i navike. E lopovska hajducijo nece ni Kori a ni nijedan ministar odlucivat kome ce da pripadne RTV a znamo da bi svi voleli da zgrabe nesto od prodaje RTV i ostalih javnih servisa!! Stoko bagro jedna LOPOVSKA !

   0

   0
 5. Citam na Telegrafu cude se Srbi sto izbjeglice iz Sirije kad ih pitaju za datum rodjenja svi kazu da su rodjeni prvog Januara a neznaju da je kod Kurda Alijevaca u stvarnosti tako pravilo nebitno je kad si rodjen ali bit ces upisan prvog Januara

  0

  0
 6. A NEGO NEGO CU DA ULAZEM ALI ALI DJE TO I U KOGA JA SAM IH ZARADIO I JA CU ODLUCIT GDE CU IH DAT MENE NE INTERUSUJU PARTIJE NEGO SIGURNE PARE BEZ LOPOVA OVO JE ULAGANJE SA ZARADOM A NE SADAKA SELAM

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.