6. August 2019

Nakon što su mediji prenijeli izjavu Edite Radetinac o tome da je doživjela torturu u Policijskog urpavi Novi Pazar, prilikom pokušaja podizanja lične karte, u komentarima na Facebook stranici Sandžak Online se oglasila i lično policajka Beba Beganović.

Policajka Beganović je napisala skandalozan o narodu koji je komentarisao njenu upotrebu sile nad građankom Editom Radetinac, ističući da “narod ne vrijedi ništa”. Beganović je u više navrata isticala da će u ponedjeljak biti objavljen video snimak kao dokaz da je Edita Radetinac “bacila olovku” i vrijeđala policajce, što im je navodno dalo za pravo da je nasilno pre maloljetnom djecom izbace iz policijske urpave, nanoseći joj time ozljede na rukama, pri čemu se Radetinac onesvijestila ispred policijske uprave, nakon čega je uhapšena i držana u pritvori nekoliko sati. 

U međuvremenu je puštena iz pritvora kada je tužilac saznao da je njena maloljetna ćerka sa desetomjesečnom bebom sama kod kuće.

Policijska uprava je pet dana kasnije, pod pritiskom javnosti, izdala saopštenje u kojem je naglasila da navodi Edite Radetinac nisu tačni. Da samo policajka ima medicinske dokaze da je povrijeđena, ne spominjući najavljivani video snimak.

Edita Radtinac je demantovala saopštenje policije, ističući da je ona naknadno otišla u MUP da prijavi slučaj, ali da su nadležni je otjerali govoreći joj da bude zahvalna što nije u zatvoru. 

Edita Radetinac je pozvala građane Novog Pazara da je podrže u protestu koji če organizovati u petak.

 

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles