31. Januar 2011

Sjenica – Opštinska komisija za nazive ulica u Sjenici organizovala je javnu raspravu na kojoj je iznijela prijedloge naziva 160 sjeničkih ulica.

Debata na ovu temu je bila oštra, jer se sa nekim prijedlozima ne slažu građani srpske, a sa nekim građani bošnjačke nacionalnosti.

Presjedsjednik komisije Ismet Tandirević rekao je za Sto plus da je komisija za dvijee godine rada pregledala puno literature, i da je sve odluke donosila konsenzusom.

„Ni ja nisam bio za neke prijedloge ali sam ih zarad dogovora prihvatio. Bio sam protiv da Karađorđeva ulica zadrži taj naziv, ali neki članovi komisije su bili mišljenja da je to suviše veliko ime srpske historije, da bi to učinili. Takođre sam bio protiv da ulica Tadije Andrića zadrži to ime“, rekao je Tandirević.

Građani su kritikovali i to što među prijedlozima nema imena Hasana Zvizdića, a ni Srebreničke ulice, što su oni ranije tražili

Članovi komisije su najavili da će prihvatiti sve „opravdane zamjerke“, a ulice će zaista dobiti imena tek ako ih odobre odbornici sjeničke skupštine.

Mnoge sjeničke ulice, pa čak i cijela naselja uopšte nemaju imena, dok desetak sjeničkih ulica nosi identične nazive.

Izvor: RadioStoPlus.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles