19. Septembar 2018

Svjedoci smo ovih dana na koji način se odvija hajka protiv restauracije Arap džamije u Novom Pazaru. To nije prvi slučaj da se na ovaj način vrši orkestrirana hajka protiv ulganja koja vrši Islamska zajednica u očuvanju kulturne baštine muslimana u Sandžaku. Podsjetimo se na koji način je vršena hajka protiv restauracije Stare banje – potpuno identična onoj danas.

Žalosno je to da je Islamska zajednica jedina institucija u Sandžaku koja je novac ulagala u očuvanju i obnovi bošnjačke kulturne baštine. Vlasti SDP i SDA u Sandžaku nisu nikada ni jedan dinar iz budžeta opština dali za obnovu bošjačkih kulturnih spomenika, pritom je šokantna činjenica da godišnji budžet Islamske zajednice u Srbiji u posljednjih 28 godina (koji nikada ne prelazi 1 milion eura) još uvijek nije dostigao cifru koliko opštine Novi Pazar, Tutin i Sjenica potroše u toku samo jedne godine!

Glasnogovornik SDP-a Kasim Zoranić

Glasnogovornik SDA-a Vasvija Gusinac

Prilozi na Ljajićevoj TV

 

Prije restauracije Ljajićevi tražili da se obnovi Stara banja

Podsjetimo se i na druge hajke

Pogledajte kakvu je propagandu Ljajić vodio protiv izgradnje džamije El Džinan 2012.

Koalicija SDP-SDA najavljuje – Srušit ćemo Islamske ustanove u narednih nekoliko dana, ako nam policija pruži pomoć!

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles