18. April 2018

Potpuna rekonstrukcija i sanacija objekta srednjih škola u Tutinu počela je u utorak (17. aprila 2018. godine), a projekat vredan 850.000 EUR finansiraće Kancelarija za javna ulaganja Republike Srbije u saradnji sa lokalnom samoupravom.
 
Direktor Gimnazije, Rifat Gegić, rekao je radiju Sto plus da je ovo jedan od najvažnijih projekata u Tutinu u poslednjih nekoliko godina, s obzirom na to da je zgrada u kojoj su radile dve srednje škole bila dotrajala i oštećena.
 
– Radovi podrazumevaju komletnu zamenu krovne konstrukcije, novi sistem grejanja, novu stolariju i zamenu mokrih čvorova, kao i sanitarije – rekao je Gegić.
 
On je dodao da će đaci do kraja školske godine nastavu obavljati u dve gradske osnovne škole, koje će raditi u tri smene.
 
Zgrada u kojoj nastavu obavljaju učenici Gimnazije i srednje Tehničke škole u Tutinu izgrađena je 1950. godine.
 
Kako je navedeno na sajtu Opštine Tutin, nakon sprovedenog postupka javne nabavke, posao rekonstrukcije i sanacije objekta srednjih škola poveren je novosadskim preduzećima GAT i AXIS Građevinski biro.

(Ekapija)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles