13. April 2018

U okviru ekološke akcije “Da Pazar zablista” koju je pokrenuo Grad Novi Pazar osnovne i srednje škole dobiće mrežaste kaveze za selekciju ambalažnog otpada. Ove kaveze danas su dobile škola u Muru, Lukarima, Rufat Burdžević Tršo i Vuk Karadžić, a sutra će i ostale škole moći da računaju na pravilno odlaganje otpada. Sve ovo uvod je u veliku akciju sredjivanja grada najavljenu za subotu u 10h.

Čim su kontejneri postavljeni u osnovnoj školi Vuk Karadžić đaci su se najpre raspitali koji otpad može da se odlaže  u njih, a onda su raspoloženo pokazali da im neće biti problem da na pravi način odlažu plastični otpad.

Narednih dana i ostale škole dobiće ove kontejnere ali i dodatne kante kako bi njihova dvorišta bila sredjen ai čista. Uporedo sa dostavčljanjem kontejnera školama, teče i dodatna edukacija đaka o značaju reciklaže za zaštitu životne sredine.

(Rtvnp)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles