Počela kampanja pomoći sirijskim izbjeglicama

0
15
Turske nevladine organizacije uključene u kampanju pomoći za sirijske izbjeglice

Turske nevladine organizacije započele  su kampanju pomoći sirijskim izbjeglicama  pod sloganom „Jedan hljeb, jedan pokrivač“, kako bi se sirijskim izbjeglicama olakšali uvjeti života u hladnim zimskim danima.

Mnoge fondacije, udruženja i sindikati u Turskoj započeli su kampanju za pomoć sirijskim izbjeglicama koje se zbog dolaska zime nalaze u veoma teškoj situaciji.  Sva udruženja  i organizacije uključit će se u kampanju pod sloganom „Jedan hljeb i jedan pokrivač za Siriju“, koja će biti sprovedena u nekoliko zemalja.

Kampanja će biti medijski praćena na turskom, engleskom i arapskom jeziku putem internet stranice www.suriyeicinbirekmek.com  i  www.breadforsyria.com , a u sklopu medijske promocije i uključivanje šire javnosti u ovu kampanju  pripremljeni su zajednički plakati , a na televizijskim kanalima emitovat će se i video spotovi .
„Dok traju rasprave o tome ko je kriv,  stigla je zima i civili su ostali bez hrane“

U tekstu koji se nalazi na internet stranici pripremljenoj za ovu kampanju stoji da je, dok traju rasprave o tome “ko je kriv, čiju stranu treba odabrati”, nastupila zima i narod je ostao bez hrane i u još većoj životnoj drami.

„Ujedinjene nacije (UN) i Arapska liga raspravljaju o tome ko je krivac za ratna dešavanja, a sirijski narod ostao je bez hljeba i mogućnosti da se bori sa hladnom zimom“, navodi se u tekstu.

Ovaj tekst naglašava prioritetne potrebe ljudi, civila u ovoj zemlji, umjesto da se raspravlja o politici, geopolitici, vjeri ili drugoj kategorizaciji. „ Pred nama je stvarna drama i bolna istina (…)  „Nije važno ko ste, važno je da pomognete“ , jedan je od podsjetnika u tekstu za kampanju pomoći.

Na navedenim internet stranicama upućen je poziv svima koji mogu da se uključe u ovu kampanju i pomognu koliko god mogu i da doprinesu na bilo koji način. Zatražena je pomoć svake vrste, pa čak i rad na terenu za prikupljanje pomoći,ili aktivnosti za medijsku promociju .

„Ako ne možete pomoći, uputite molitve za što skorije pronalaženje rješenja za Siriju“ jedna je od rečenica  na internet stranici kampanje.

(AA)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.