1. Juli 2019

Zgrada suda u Bijelom Polju

Četvorici optuženih iz Smedereva, Podgorice i Nikšića zbog teškog djela protiv opšte sigurnosti u bjelopoljskom Višem sudu u septembru će se suditi u odsustvu.

To rješenje juče je donio sudija Vukomir Bošković, nakon što se Radovan Cvetković (35) iz Smedereva, Aleksandar Nikolić (49) iz Podgorice, Andreas Stole (41) i Željko Tomić (41) iz Nikšića ni juče nisu pojavili na suđenju.

Sudija Bošković je kazao da su optuženi uredno pozvani u sud, ali da se nisu odazvali, te da je suđenje u odsustvu nužan korak u cilju ubrzanja postupka.

Sud je odbio predlog državne tužiteljke Milice Rmandić da se optuženima odredi pritvor zbog nedolaska.

Prema optužnici, Cvetković je 2016. godine u mjestu Krnovo, kao menadžer zaštite životne sredine, zdravlja i bezbjednosti na radu nije postupao po propisima.

On je organizovao posao tako da Nikolić, kao direktor, izvrši pregled opreme za proizvodnju električne energije, a nakon što je uključen agregat došlo je do stvaranja strujnog kola na kablu, na kojem je radio Mladen Damjanović, koji je stradao.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles