Opština Pljevlja da riješi stanje u SC „Ada“

0
28

thumb.phpPljavlja – Javno pismo predsjedniku opštine Pljevlja  dr Miloju Pupoviću

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije Crne Gore, javnim pismom, obratio se predsjendiku opštine Pljevlja dr Miloju Pupoviću u kome pozivaju predsjednika Opštine da preduzeme mjere u cilju rješavanja problema Sportskog centra “Ada”. U OOSDP smatraju da problem treba da riješava lokalna uprava u saradnji sa Vladom Crne Gore kako bi se ostvario javni interes u sportu. Iz OOSDP-a ističu da predsjednika Opštine na to na obavezuju i pozitivni zakonski propisi. Pismo prenosimo u cjelosti.

.Obraćamo Vam se ovim Javnim pismom u želji i nadi da ćete preduzeti mjere i radnje iz Vaše nadležnosti vezane za finasniranje dvoranskog sporta u Opštini Pljevlja.

Kao što Vam je poznato na 29 sjednici SO Pljevlja Odbornički klub SDP-a podnio je Inicijativu za finansiranje dvoranskih sportova, definisanje pravnog statusa  SC ADA DOO sa predlogom zaključaka. Odbornici Vaše partije (SNP) su bili protiv ove inicijative, dok su odbornici DF bili uzdržani tako da inicijativa nije mogla biti razmatrana na skupštinskom zasjedanju. Uvjereni smo da je inicijativa prihvaćena SO Pljevlja donijela bi jednoglasne i obavezujuće a Vaša pozicija bi bila relaksirana jer iza odluka bi stajali odbornici.

Preko medija smo upoznati sa Vašim pismom upućenom Predsjeniku Vlade Crne Gore gospodinu Milu Đukanoviću  u kome ste upoznali premjera sa problematikom vezanom za SC ADA i gdje tražite da se nastali problemi riješe. Pozdravljamo Vašu aktivnost i brigu za dvoranske sportove.Ostaje jedino nejasno i zbunjujuće da li je ovo lokalni  problem koji mi u Pljevljima treba da rješavamo ili je  pak i ovo isključiva nadležnost Vlade Crne Gore.

Mi u SDP-u smatramo da ovaj problem treba da riješava lokalna uprava u saradnji sa Vladom Crne Gore kako bi se ostvario javni interes u sportu na šta Vas obavezuju i pozitivni zakonski propisi. Svi klubovi u Pljevljima su lokalni klubovi u kojima treniraju, takmiče se djeca i omladina Pljevalja, treniraju ih Pljevljaci, publika je iz Pljevalja i ovo je isključivo lokalni interes, i kao takav treba ga lokalno rješavati. Podsjećamo Vas da smo predložili model finansiranja dvorane kroz sponzorstvo od strane četiri privredna subjekta (Rudnik uglja AD Pljevlja, Elektroprivreda CG, JP Vodovod,JP Komunalne usluge) koji imaju moralnu obavezu da sponzorišu dvoranski sport iz mnogo poznatih razloga. Na Vama je da uputite zahtjeve i da sa Predsjednicima odbora direktora (Upravnih odbora) ispregovarate što bi vodilo smanjenju cijene sata korišćenja dvorane do maksimalnih 5 eura po satu umjesto dosadašnjih 35 eura što bi bilo za sportiste prihvatljivo.Mi kao politička partija ne možemo upućivati zahtjev i pregovarati, ipak priznaćete to je Vaš djelokrug rada. Vjerujte ovo je sa najvišim stepenom prioriteta zato što već ima najava da određeni klubovi neće prijaviti ekipe.Plašimo se da već debelo kasnimo. Možda Vi i Vaši saradnici imate neki drugi model finasiranja u ovom trenutku kada opština kako ste i sami priznali nema para da pomogne.Kada opština nema para onda nije sramota zatražiti pomoć od drugoga, radi sportista i mladosti ovog grada.

Što se tiče SC ADA on je vlasništvu Opštine Pljevlja 1/1 i trivijalna objašnjenja da je neko zaboravio da prenese vlasništvo na akcionare  ne mogu se prihvatiti. Sve dok se u pravnoj proceduri (koju treba Vi da pokrenete) ne dokaže drgačije proističu sve obaveze vezane za vlasništvo nad dvoranom.Zašto do sada nijeste vršili gazdovanje i upravljanje SC ADA poznato je samo Vama i Vašim saradnicima.

Gazdovanje i upravljanje dvoranom vrši odbor direktora čiji je još uvijek važeći predsjednik Igor Golubović (Ministarstvo finasija),a članovi Svetlana Rakočević (Direkcija javnih radova) i Velimir Golubović(Opština Pljevlja). Čudi nas da predstavnik Opštine Pljevlja Velimir Golubović ni jednom nije podnio izvještaj o svom radu u Odboru direktora i problematici vezanoj za svoj rad (nerad), ili se pak i on utopio u nerad odbora direktora smatrajući da ne snosi odgovornost za nastalo stanje solidarišući se sa ostalim članovima Odbora direktora. Sama forma organizacije SC ADA DOO sa odborom direktora načelu je upitna tako da očekujemo takođe od Vas da pokrenete inicijativu kod nadležnih organa da se model organizacije upodobi pozitivnim zakonskim propisima.

Na kraju Vam moramo čestitati na iskrenosti kada u pomenutom pismu (od 27.09.2013god) navodite ¸“da  su od kraja 2011. godine, uočeni značajni problemi u odnosima između ovog društva i pljevaljskih sportskih klubova što se i poklapa sa početkom Vašeg  predsjedničkog mandata.Pitamo se  šta ste čekali do sada?

Obavještavamo Vas i  javnost da smo našim partijskim komunikacijama obavjestili Ministarstvo finansija i Direkciju  javnih radova o preblemima funkcionisanja SC ADA.

(pvportal.me)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.