20. April 2018

Osnovna škola “Halifa bin Zajid al Nahjan” u novopazarskom naselju Dohoviće obilježila dan škole.

Nakon održanog takmičenja u sportskim igrama, održan prigodan program koji su spremili učenici ove škole, gdje su pokazali talente koje posjeduju.

“Ponosni smo jer se iz godine u godinu broj ucenika povecava. Mi smo 6 puta gradili skolu Dojevice i od tada pa do sada je 6 puta mijenjano ime, zahvaljujuci … mi smo dobili najbolju skolu, ne samo u gradu nego i šire. Ono sto zelim napomenuti je da za tri godine sve ove prostorije su popunjene, i još malo vremena pa ćemo opet morati da dograđujemo prostorije. Zahvalni smo Bogu sto u ovom gradu raste natalitet i ima djece.” kaže direktor ove škole.

Direktor uručio zahvalnice osobama koje su rad i trud uložile u izgradnji škole ali i pružali neizmjernu podršku.

“Drago mi je što danas prisustvujem ovom važnom danu kako za školu tako i za učenike. Škola je veoma važna za obrazovanje, a najbolja investicija je obrazovanje. Zaista sam ponosan što ovo danas vidim ovdje i želim vam svima uspješan život, da uživate u zdravlju, sreći i radosti.” Istakao ambasador UAE

Učenici ove škole su osvajili veliki broj nagrada na raznim takmičenjima i ovom prilikom su im uručene nagrade za njihove uspjehe, na šta je cijela škola ponosna. Također su uručene i nagrade ekipama koje su pobijedile na sportskom takmičenju.

Poslije programa koji su spremili učenici, ambasador UAE je obišao prostorije škole i vrtića Abu Dabi koji je u neposrednoj blizini škole.

SANA 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles