13. Decembar 2018

Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda, Akademska inicijativa “Forum 10” i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) tražili su danas Gradske uprave Novog Pazara da predstavniku ovih organizacija civilnog društva omogući praćanje rada komisije koja će odlučivati o sufinansiranju medijskih projekata.

Oni su u saopštenju dostavljenom medijima naveli da za posmatrača predlažu programskog koordinatora Akademske inicijative “Forum 10” Fahrudina Kladničanina.

“U nameri da podignemo transparentnost rada lokalne samouprave i procesa rada stručnih komisija koje odlučuju, zahtevamo praćanje rada ove komisije. Participacija civilnog društva promoviše odgovornost i direktno ograničava mogućnost za bilo kakve zloupotrebe u postupku trošenja novca građana Novog Pazara”, navodi se u njihovom zajedničkom saopštenju.

Dodaju da praćenje rada ove komisije neće remetiti njen rad, a da će grad Novi Pazar time poslati poruku da vodi računa o otvorenosti rada i interesu građana.

Gradsko veće Novog Pazara raspisalo je u sredu Konkurs za sufinansiranje projekata koji će biti u javnom interesu u oblasti javnog informisanja u medijima za period od najviše godinu dana, a u te svrhe planirano je 52,6 miliona dinara.

izvor: Radiostoplus

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles