NSZ raspisala javne pozive i konkurse za zapošljavanje u 2019. godini

0
3

Rezultat slika za NSZ raspisala javne pozive i konkurse za zapošljavanje u 2019. godini

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javne pozive i konkurse u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja, predviđenih Programom rada za 2019. godinu. Za podsticajne mera aktivne politike zapošljavanja u 2019. godini obezbeđeno je 4.000.000.000 dinara.

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je osam javnih poziva i četiri javna konkursa, kojima se između ostalih predviđa radno angažovanje na određeno vreme nezaposlenih osoba, osoba sa invaliditetom, osoba iz teže zapošljivih kategorija, romske nacionalnosti, kao i samozapošljavanje i stručno osposobljavanje kroz programe pripravnika i obuka.

Dužina trajanja radnog angažmana varira od četiri meseca, koliko je predviđeno za javne radove, pa do 18 meseci, koliko je predviđeno za realizaciju programa pripravnika za mlade sa visokim obrazovanjem, jer Nacionalna služba učestvuje u finansiranju programa do 12 meseci, nakon čega poslodavac ima obavezu da zadrži lice u radnom odnosu još najmanje šest meseci.

Pravo učešća u javnim pozivima i konkursima imaju poslodavci iz privatnog i javnog sektora, kao i udruženja koja imaju status pravnog lica, odnosno koja su upisana u Registar Agencije za privredne registre.

Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2019. godinu, koji je usvojila Vlada Republike Srbije, za realizaciju planiranih programa i mera aktivne politike zapošljavanja, obezbeđeno je 4.000.000.000 dinara, dok je za zapošljavanje osoba sa invaliditetom obezbeđeno 550.000.000 dinara. Takođe, iz direktnog granta NSZ obezbeđen je iznos od 206.583.000 dinara za sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja za 2019. godinu.

Javni pozivi i konkursi objavljeni su na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

foruminfo.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.