10. Oktobar 2013

10-10-crna-gora-eu-briselCrna Gora – Evropska komisija (EK) je, u nacrtu izvještaja o napretku Crne Gore za ovu godinu, navela da je zabrinuta zbog nedostatka mjerljivih rezultata u borbi protiv korupcije na visokom nivou, prenosi Dan.

EK je istakla da reforma pravnog okvira, koji reguliše izborni proces, mora biti dovedena do kraja radi jačanja povjerenja javnosti u rezultate izbora i rad institucija. Prema nacrtu izvještaja EK, koji će kolegijum tog tijela usvojiti na sjednici u srijedu, Crna Gora je upozorena da mora poštovati pravila iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju kad je u pitanju odnos prema Kombinatu aluminijuma. Preporučuje se i jačanje kontrolne funkcije cnogorskog parlamenta, posebno nakon što parlamentarna istraga o aferi Snimak nije dovela do konkretnih zaključaka. Kako Dan prenosi, u nacrtu izvještaja konstatuje se dobar tok pristupnih pregovora Evropske unije i Crne Gore, kao i da su akcioni planovi za poglavlja 23 i 24, koje je Podgorica već dostavila, dobri.

(radiobijelopolje.me)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles