5. Januar 2019

Novopazarac Amer Hadžifejzović odustao je od kupovine fabrike za preradu otpadnih voda, kotlare i još nekoliko pomoćnih objekata Tekstilnog kombinata “Raška” u stečaju, nezvanično saznaje radio Sto plus. Nekoliko dana ranije Gradsko vijeće donijelo je odluku da uputi zahtjev Odjeljenju zaprivredni kriminal da ispita porijeklo imovine Hadžifejzovića, vršeći pritisak na njega kako bi odustao od kupovine.

Njemu je istekao rok da uplatom 78 miliona dinara postane vlasnik tog dijela imovine nekadašnjeg gigante ovdašnje privrede, a nakon što je Grad Novi Pazar, kao pobjednik licitacije, ranije odustao od kupovine tih objekata. 

Lokalna samouprava je početkom decembra ponudom od 84 miliona dinara pobijedila na javnoj licitaciji, što je bila gotovo šestostruko veća cijena od početne.

Kako su oba potencijalna kupca odustala od kupovine, očekuje se da stečajni upravnik uskoro raspiše novu prodaju.

Objekti koji su nuđeni na prodaju nalaze se na parcelama 10897/9, 10897/46, 10897/48 i 10897/49, a koje je lokalna samouprava predvidela za izgradnju toplane na biomasu.

Ranije je najavljeno da bi, ukoliko sve bude išlo po planu, izgradnja toplane na biomasu u Novom Pazaru mogla početi na proleće ove godine, a da bi ona mogla biti stavljena u pogon početkom grejne sezone.

Ukupna vrijednost izgradnje toplane na biomasu i toplovoda u Novom Pazaru je 3,6 miliona eura.

Izvor: Radiostoplus

Gradsko vijeće će zatražiti da se ispita porijeklo imovine Amera Hadžifejzovića

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles