7. Februar 2011

Da u Crnoj Gori ništa nije slučajno i da svako zašto ima i svoje zato uvjerili smo se po ko zna koji put i ovih dana, hefti, mjeseci. Da crnogorski fašistički režim i dalje počiva na temeljima “Načertanija” i čvrsto stoji na pozicijama Miloševićevih genocidnih 90-tih godina prošlog vijeka dobro se dalo vidjeti i na “slučaju Rumija”.

Svi oni koji su vjerovali vladajućem klanu da je Crna Gora sekularna odnosno građanska država i garant suživota različitih kultura i vjera nisu morali dugo živjeti u iluziji. Govor mržnje od strane mitropolita Srpske pravoslavne crkve (SPC) u CG izrečen na pravoslavnom božiću (6/7. januar t.g. i kasnije), i reakcija državnih organa u vidu lažne “tužbe” protiv Rista Radovića (Amfilohija), otkriva najprljaviju stranu dobro isplaniranih genocidnih i luđačkih ciljeva aktuelnog crnogorskog režima. Definitivno, Ristov govor mržnje režim koristi za zastrašivanje manjinskih naroda i taj strah želi iskoristiti za predstojeći popis stanovništva koji će se održati od 01. – 15. aprila 2011. godine. Pošto je popis stanovništva 2003., u Crnoj Gori pokazao da je država manjinskih naroda i nacionalnih manjina, time i Crnogorci spadaju u tu istu grupu, tako su đetići nekoliko godina nakon popisa, ali i sticanja nezavisnosti CG, uvidjeli da imaju stvarni manjak Crnogoraca, i taj broj pod hitno treba nadokanditi kako bi im se konačno ostvario „plan i san” kao nosioca državotvornosti. Njima je ispod nivoa da budu jednaki među ostalima. Zato raspisuju popis, kako bi natjerali mahom Bošnjake, i manjim dijelom Albance, da se izjasne kao Crnogorci. Vladajuća koaliciona hunta za takve ciljeve koristi petokolonaše i domaće izdajnike dva pomenuta naroda. Opet, one koji se nisu prepali i nasjeli na podlu obmanu režima sada ih nastoje potkupiti novcem. Nude im po nekoliko stotina “narko eura” po glavi stanovnika da se na popisu izjasne kao Crnogorci. Ova pojava poprima oblike epidemije. Nego što je najžalosnije, iz ovog projekta nije pošteđena ni bošnjačka dijaspora koju već nekoliko godina “krste” u crnogorsku – od Luxemburga, Holandije, preko Njemačke, New Yorka… Koje li ironije i drskosti! Onomad, jučer, pa i danas – ubijali su i proganjali Bošnjake iz Crne Gore upravo zbog svoje različitosti, odnosno zbog svoje nacije, kulture, jezika, imena i što se drugačije mole Jedinom Stvoritelju. Dok danas obilaze upravo te iste Bošnjake koji su 90-tih zbog Miloševićeve, Bulatovićeve, Đukanovićeve srpsko-crnogorske genocidne politike potražili spas u zemljama zapadne Europe, Amerike, Australije… i sada ih gurkaju u tor sa durmitorskim monstrumom Karadžićem. Upravo danas na desetine domaćih izdajnika koji jedu mrvice iz jasala crnogorskog fašističko-zločinačkog i mafijaškog režima putuju od države do države, od asocijacije do fondacije, od stana do restorana, nude pare, ucjenjuju, lažu, ali prepadaju i obmanjuju. Članove bošnjačke dijaspore porijekom iz južnog Sandžaka ubjeđuju da preporučuju svojima u zavičaju da se pišu kao Crnogorci, tako da se bolje osjećaju u tuđoj nego u svojoj koži. Traže spas u prevaziđenim frazama i podvalama “ako bude manjka Crnogoraca, Srbi će preuzeti državu i onda će opet biti zajednica sa Srbijom”! Zar te iste fraze nisu poznate i iz predizbornih kampanji vladajućih stranaka koje su se borile za “uvozni” glas više?!

Isto tako Bošnjaci definitvno ne smiju nasjesti ni na podvale mešetara sa crnogorskog ušnog odjeljenja “ala Kurpejović” koji ih ubjeđuju da se pišu kao Muslimani, ali ni onima koji im savjetuju da su Muslimani – Bošnjaci, iako je dobro poznato kakav je fijasko nacija doživjela sa takvim podvaljenim i nakaradnim izjašnjavanjem na zadnjem popisu stanovništva, kada su crnogorski “Monstant režiseri” križali Bošnjake i bosanski jezik. Opet je ista namjera, podijeliti nas u torove i predstaviti kao beznačajnu etničku skupinu i time obmanuti institucije EU. To je samo jedan od načina kako izbjeći standarde EU sa kojima su zagarantirana prava manjinskih naroda i nacionalnih manjina. Nažalost Bošnjaci im idu na ruku. Sami sebi kopaju mezare samo u nešto drugačijem obliku nego što smo doživjeli u Bosni i Hercegovini tokom posljednje srpsko-crnogorske genocidne agresije, kada je na brutalnom zločinu genocida formirana genocidna tvorevina tkz. Republika Srpska, dok sada u miru pokušavaju istrijebiti južni Sandžak, ali i ostatak Crne Gore i to od Bošnjaka koji su nadživjeli hapšenja, deportacije, političke procese, progone i pogrome Miloševićevog i Đukanovićevog diktatorskog režima. Pocrnogorčavanjem se ustvari ponavlja pokrštavanje Bošnjaka slično onom u Plavu i Gusinju s početka prošloga vijeka (1912-1913.). Sami razmislite da li je slučajno ili ne, da se na stogodišnjici “krste” u Crnogorce potomci onih čiji su preci ubijani od Racine do Previje, čiji kositi su i dan danas duboko zakopani i skriveni u historiji crnogorskih kvazi historičara. Za ovaj brutalni masovni zločin genocida niko i nikada nije odgovarao! Danas su na sceni uskrsli neki novi Nikole, Avre Cemovići, popovi Šekularci, doplomate od Miloševićevih do Đukanovih dana… koji uz pomoć novih Balši u vlasti i kvazi-patriota u dijaspori, nastoje odraditi taj posljedni sramni čin – pokrštavanja, istrebljavanja – i konačan nestanak Bošnjaka!!!


Nasilno pokrštavanje prije jednog stoljeća

Istina, da u Crnoj Gori, koju kvazi političari i kvazi intelektualci nazivaju demokratskom i građanskom, skoro da ne postoji ni jedna istinska bošnjačka institucija ili predstavnik koji participira u aktuelnoj vlasti, koji bi javno lupili šakom od stol, ili pak vrisnuli do neba, da konačno ostave Bošnjake na miru, što naravno dodatno otežava ionako težak položaj našeg naroda u toj privatnoj državi. Tako su po ko zna koji put Bošnjaci na udaru crnogorskih “DB” – diplomatskih


Đukanović i Amfilohije u genocidnom vremenu kada su raspirivali međuvjersku i međunacionalnu mržnju

službi i drugih plaćenika, prepušteni sami sebi; izdani, prevareni, obmanuti nalaze se u stanju konfuzije. Dok istovremeno spavači ispuzavaju iz matratske ku()čine prodajući maglu s pričom o naciji, a jučer su sa ‘vehabit-turbanom’ osnivali i slavili ‘crnogorske matice’ prodajući naivnim Bošnjacima udbašku podvaljenu priču o “matičnoj državi” i Milovoj nevinosti.

Namjere crnogorskih vlasti, ministarstva, DKP-a, tzv. Centra za iseljenike i njihovih plaćenika da preko pojedinaca, među prognanim Bošnjacima, otvaraju “Crnogorsku kuću” izvanredan je primjer konačnog skidanja maski sa lica kako vladajuće hunte i mešetara, tako njihovog diplomatskog kora koji su nas baš jučer, u našoj bošnjačkoj kući, došaptavanjem (gen. konzul Milić – konzul Sekulović) čašćavali “terorističkim” floskulama, možete zamisliti šta bi se tek dešavalo u toj njihovoj “kući” koja bi bila pod udbaškom kontrolom. Konkretno, Bošnjaci u New Yorku su na velikom ispitu, odnosno oni čiji su predci daleke 1912. i 1913. godine u Plavu i Gusinju po cijeni vlastitog života i svojih porodica odbili primiti svetosavlje! Svi oni koji prihvataju Mila i Rista za gospodare eto im ih i neka im je sasrećom, ali i neka se drže što dalje od bošnjačke komune! Jer hvala Bogu, ima još uvijek onih koji dobro pamte i znaju šta su, ko su, i posebno iz kojeg razloga su napustili rodni toprak!!! O ovim namjerama ćemo detaljnije pisati ali i obavijestiti zvaničnike u State departmentu i ovdje u New Yorku kakav pritisak na Bošnjake vrše crnogorski vlastodršci.

Pitanje je sad, da li smo svjesni kao pripadnici jedne miroljubive i čestite (bošnjačke) nacije, nad čijim pripadnicima je 11 puta vršen genocid, da Europska Unija neće uticati na predstojeći popis stanovništva. Zato je jasno da EU neće moći ni da razumije crnogorske popisne obmane i podvale, kako Muhamed, Hajrudin, Ibrahim, Hamza, Refik, Arslan, Amina, Šeh-Zada… iz Plava, Gusinja, Petnjice, Berana, Rožaja, Bijelog Polja, Pljevalja… NISU Crnogorci! Oni će priznati popis, a to što Bošnjaka neće biti više u Crnoj Gori nikoga više neće interesirati. Pored toga što su se sami prodali za šaku eura i sa time hoće biti veći Crnogorci i od (bivših) veliko-Srba Rista Radovića i Mila Đukanovića. Pa nazdravlje vam!

Na kraju, za nadati se da će ipak onaj dio tolerantnih i čestitih Crnogoraca dići glas i spriječiti kupovinu novopečenih Crnogoraca.

Autor: Uredništvo Bošnjaci.net

Izvor: Bosnjaci.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles