Muslimani bivše SFRJ, znate li svoju naciju?

7
24

Pripadnik Islama širom svijeta nemože biti nacionalno samo Bošnjak on je vjernik Musliman ma gdje da se nalazi u svijetu ili u kojoj sredini.Bošnjak ne može biti ni jedan Amerikanac,Kinez Rus,Arap.Afrikanac,Hindus,Jevrej ili mnogi drugi još narodi svijeta a mogu biti Muslimani,ali Bošnjak je Musliman sa prostora bivše Socijalističke Federativne Repubilke Jugoslavije.

Njegovo nacionalno izjašnjavanje bilo je zatajano i pod silom svakojakih režima i tortura nije smjelo biti izvedeno na svjetlost dana isključivo za opstanak sopstvenog života.Pogrešna je ideja mnogih onih koji im žele to i sada uzurpirati i držati te Muslimane i dalje u svojim kavezima bez prava na svoj identitet nacionalnosti zabludom vjero ispovijesti koja nema veze sa nacionalnošću.

Kome na štetu idu ti pogrešni upućivači i kakve ljične interese traže na grbači nevinog naroda kojega i dalje žele držati u zabludi i neizvjesnošću da i dalje ne znaju koje su nacionalnosti.Tih Muslimana sopstveni razum ljični interesi svojeg indetiteta pokazat će im pravi put i dosadašnje jazbine tuđih interesa koji su ih držali u neizvjesnosti za njihovo bolje sutra. Poslije potvrde i saznanja koje državnosti su Bosanci,Crnogorci, Srbi,Makedonci,Slovenci i Hrvati,a ti pripadnici Islama Muslimani konačno su i saznali koje su nacionalnosti Bošnjačke koja im je bila otuđena a gajena sasvim ilegalno u svojim domovima bez ikakve solidarne razumljivosti svojih susjeda. Muslimani Crne Gore neće biti prevareni ako se budu izjasnili nacionalno ono što jesu Bošnjak.

Nažalost biti će prevareni ako i dalje daju sebe nekom drugom a svoje buduće generacije ostavljaju u zabludi i neizvjesnosti bez svojeg nacionalnog indetiteta. Od tih svojih budućih generacija mogu biti i prokleti a za sigurno i maltretirani zašto su bili prodati i ostavili ih bez svojeg nacionalnog indetiteta,a prepisujući im vjero ispovijest u nacionalnost gdje nešto tako nema nigdje u svijetu niti u bilo kakvom društvu osim možda u kakvim bivše Jugoslovenskim republikama.Mogli bi se zapitati kakvi sve narodi žive u tim bivše SFRJ republikama da ne znaju svoj nacionalni indetitet na čemu će se pobuniti druge nacionalnosti i ostat će samo da su ti neznalice Muslimani bez nacionalci.Kako, kao takvi u svijet savremenosti kada je prosperitet demokratije svijema podjednako dat pa zar ima normalnog čovjeka da mrzi sebe ili da sebe i svoje najbliže daje svojem uništavaču za njegovo nekakvo možda bolje sutra.

To bi se podrazumjelo prevara zablude i nerazjašnenosti svojeg razuma uputom također naivnih domišljanata koji rade drugim institucijama na uništavanju svojeg naroda.Naredni cenzus u Aprilu 2011 je konačno rasvješćenje svih Muslimana Crne Gore a podstrek svim Muslimana bivših republika Jugoslavije.U ljudskom rodu nebi smjelo da postoji osobe a da ne zna svoju nacionalnost pa i ako je morao održavati u strogoj tajnosti za očuvanje sopstvenog života i svojih najbližih.Vrlo bi pametno bilo i korisno da se sami udalje oni koji žele svojem bratu polomiti noge da nebi stigao do svoje nacionalnosti Bošnjačke koju su mu i vjekovima preci priželjkivali a održavali samo u tajnosti.

Mnogo je naroda kroz istoriju širom svijeta nestalo a da nije doživjelo željeni cilj slobode,nezavisnosti, nacionalnosti i drugo ali današnjim Crnogorskim Muslimanima se pružila konačno prilika da se izjasne  nacionalno ono što jesu pa u koliko im svijest ne zataji i njihovi zavodnici, će im se pridružiti tom pravom putu,putu svoje i svojih generacija budućnosti konačnog nacionalnog indentiteta Bošnjačkog.

Autor: Pupović Hasan

Izvor: BosnjackiSavez.org


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

7 KOMENTARI

  1. Tekst Dali Muslimani znaju svoju naciju je nuzno potreban za podsjecaj Muslimanskog naroda da konacno jednom za uvijek pronadje sebe gdje mu je nacionalno mjesto BOSNJACKO.Pa Aprilskim popisom to trebaju i da potvrde,a nadajuci se je da nece ih niko vise vrbovati i praviti od njih za svoj interes nevrijedne.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.