31. Decembar 2011

Sjeverni Sandžak – MUP Srbije i Udruženje policije Solidarnost apelovali su na građane da ne koriste vatreno oružje tokom novogodišnjeg slavlja.

“Neka tvoje oružje ne učestvuje u proslavi”, navodi MUP u promitovnom spotu, u okviru koga se gradjanima preporučuje proslava uz trubače.

“Podsećamo gradjane da je Zakonom o oružju i municiji regulisan način nabavke i držanja vatrenog oružja i da je najstorože zabranjena upotreba van ovlašćenih streljana i lovnih područja, kao i njegovo nošenje bez ‘posebne dozvole'”, kaže se u saopštenju.

Udruženje je pozvalo sve pripadnike MUP-a i komunalne policije da tokom novogodišnjih praznika maksimalno pojačaju medjusobnu saradnju na kontroli i suzbijanju prodaje pirotehničkih sredstava i njihove nekontrolisane upotrebe.

“Upotrebu rasprskavajuće pirotehnike, koja je namenjena stvaranju svetlosne atmosfere, treba prepustiti isključivo ovlašćenim i obučenim profesionalcima, koji će kontrolisanim aktiviranjem i isključivo na otvorenom i sigurnom prostoru napraviti atmosferu slavlja”, ističe se u saopštenju.

Izvor: RTVNP.rs

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles