13. April 2019

Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević održao je 12.04.2019. godine hutbu u Pašinoj džamiji u naselju Svojbor u prijestolnici Sandžaka – Novom Pazaru.

Muftija Kujević je govorio o suštini postojanja svih stvorenja, a to je istina. Osvrnuo se da su dva metoda pomoću kojih opstaje istina na jednom mjestu, a to su :
 
1. Znanje, obrazovanje, nauka i
2. Snaga, moć.
 
Snaga ima različite puteve i sredstva, a jedan od bitnih načina jeste institucija vakufa. Od vremena Allahovih poslanika do danas muslimani su ostavljali iza sebe različite vakufe kako bi istini obezbijedili trajanje.
Na kraju se osvrnuo na važnost vakifa i vakufa na prostoru naše domovine Bosne i Sandžaka, kao i šire sa posebnim akcentom na vakuf Arap džamije koja se ovih dana obnavlja u duhu starog izgleda, a čvršće i ljepše konstrukcije i funkcionalnosti. Sve se to događa pod pokroviteljstvom Islamske zajednice i pozvao je svakog džematliju da se uključi u akciju dovršetka obnove Arap džamije jer čast je imati svoju ciglu u zidinama ove drevne džamije koja je i bit će simbol istine i pravog puta do Sudnjeg dana.
 
 
Informativna služba Muftijstva sandžačkog
 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles