2. Februar 2019

Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić večeras je primio Sabiru Hadžiavdić i Alisu Talović koje su upravo puštene iz pritvora u Kraljevu u nedostatku dokaza, za djela za koja su optužene.

Muftija Dudić istakao da je njihova posjeta Islamskoj zajednici poruka ljudima kako je kada se živi u zajednici i džematu.

„Evo nakon sedmicu dana kako su bez ikakvog razloga pritvorene naše dvije najčestitije muslimanke, naša Sabira i Alisa iz Prijepolja. One su danas u nedostatku argumenata i puštene iz pritvora iz Kraljeva i prije nego li su se vratile svojoj porodici, onako kako to i dolikuje one su svratile u svoju Islamsku zajednicu da zajednički podijele radosne trenutke oslobađanja i vraćanja svojoj porodici. Meni je pripala čast da ih prvi primim i svakako da primim njihove zahvale Islamskoj zajednici i svim muslimanima za sve ono što su činili prethodnih dana. Zahvalan sam Allahu dž.š koji nam je omogućio da u svom članstvu i svojim redovima imamo ovakve muslimane, ovo doživljavamo kao jedan vid iskušenja, čvrsto vjerujem da su one iz ovoga izašle čvršće, svijetlog obraza su hodale, svijetlog obraza će i nastaviti da hodaju i ako Bog da neće ih na putu istine i pravde nikada niko pokolebati. Ovo je još jedna poruka kako se živi u zajednici, u džematu i kako je onaj ko je zahvalan ljudima, zahvalan i Allahu dž.š. Počašćen sam njihovom posjetom zajedno sa našim aktivistom i advokatom gospodinom Sabahudinom Hajdarevićem koji se svo vrijeme trudio da im bude na usluzi.“

Sabira Hadžiavdić kazala da je ovo bio pokušaj razaranja porodice ali da su stubovi ostali neoštećeni.

„Zahvaljujem se uvaženom muftiji Dudiću koji nas je primio, koji je pružao podršku sve ovo vrijeme Alisi i meni dok smo bile pritvorene u okružnom zatvoru u Kraljevu, zahvaljujem se također i uvaženom akademiku Muameru Zukorliću i svim ljudima koji su nam pružali podršku iz Sandžaka, Bosne i Hercegovine i čitavog svijeta. Hoću samo da kažem da ovo što smo Alisa i ja doživjele, ovo je bio udar na ženu i na majku a ako znamo da je majka stub porodice ovo je bio pokušaj razaranja odnosno uništenja porodice ali hvala Bogu pa su stubovi ostali neoštećeni ali su potreseni oni koji su udar izvršili“

Hadžiavdić i Talović zahvalne Islamskoj zajednici, svim imamima i muslimanima na čelu sa dr. Mevludom Dudićem na bezrezervnoj podršci koju su im pružali.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles