6. Juli 2013

Sandžak – Muslimanski omladinski klub i udruženje žena „Merjem“ od januara ove godine započeli su projekat predavanja za žene u mjestima gdje takva predavanja nisu godina bila prisutna. U okviru tog projekta održana je tribina u Petnjici i Bijelom Polju, kao i mjesečna predavanja u Prijepolju i Priboju.

04. jula ove godine u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice u Novoj Varoši održano je prvo predavanje za žene u tom mjestu. Predavanje na temu „Iskoristi mjesec ramazan“ održala je apsolventica Fakulteta za islamske studije Fatima Fejzović.

Zahvaljujući dobroj organizaciji ovom predavanju prisustvovalo je preko četrdeset žena. Među njima bilo je i onih koji su prvi put boravile u džamiji, kao i onih koje su te noći prvi put pale Allahu na sedždu.

Ovo predavanje je početak serijala predavanja koje će se u Novoj Varoši, kao i u Prijepolju i Priboju, održavati svakog mjeseca.

(MOK)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles