30. April 2011

Novi Pazar – Ovu veliku kulturno-sportsku manifestaciju pratilo je čak 5.000 žitelja Raške oblasti. I ranijih godina na otvaranje turnira dolazili su nam poznati sportaši, glumci i pjevači, uživali smo u njihovom društvu i njihovim majstorijama, ovog puta užitak je bio još veći, jer su s nama, osim poznatih sportaša, bili i Miloš Biković, Petar Strugar, aleksandar Radojčić, Bojan Krivokapić, Igor Zekić, Rade Ćosić i mali Predrag Vasić – protagonisti kultnog filma “Montevideo, bog te vidio” koji su sjajno odigrali likove Tirketa, Moše, Balerine i drugih nogometnih legendi predratne Jugoslavije – kaže Slobodan Nedeljković, predsjednik organizacijskog odbora vaskršnjeg turnira.
Ovdje smo četvrti put. Kad god nas pozove otac Gerasim ili omladina ovog kraja, mi obavezno dođemo: uživamo najprije u druženju s bratstvom manastira Đurđevi stupovi, radujemo se obnovi koja napreduje, a potom i sportskim i kulturnim aktivnostima koje organizira mladost ovoga kraja – kažu aktualni trener Partizana Aleksandar – Saša Stanojević i bivši trener Crvene zvezde Aleksandar Kristić.

– Vjerujemo u pravoslavlje, našu crkvu i molimo se bogu, otac Gerasim je naš prijatelj i monah kome povjeravamo sve naše tajne i želje – dodaju Stanojević i Kristić i naglašavaju da su česte posjete svetinji i sudjelovanje na Vaskršnjem turniru njihov skromni doprinos obnovi manastira Đurđevi stupovi .

Sve je ovdje počelo, ovdje je kolijevka srpstva i pravoslavlja, Stari Ras je prijestolnica Srbije, privilegija nam je da smo u kraju gdje se stvarala srpski povijest i među ljudima koji čuvaju našu duhovnost, vjeru i tradiciju, doći ću ponovo i uvijek kad me pozovu , jer je, iako više nisam aktivan nogometaš, lijepo igrati pred ovolikim brojem najvijača – kaže legenda srpske nogometa Savo Milošević.

– S oduševljenjem smo prihvatili poziv oca Gerasima da dođemo u Stari Ras i odigramo utakmicu sa Savom Miloševićem, Batom Mirkovićem, Andrija Kaluđerović, Acom Stanojevićem i drugim bivšim i sadašnjim zvijezdama našeg nogometa. Ovo je sjajna promocija našeg filma, ali i nekih novih mladića, poput Tirketa i Moše koji postaju uzori hiljadama  mladih u Srbiji. Sretni smo što se mladi identificiraju sa ovim sportašima i glumačkim profesionalcima, doći ćemo kad god to otac Gerasim i narod ovog kraja požele, otići ćemo iu druge dijelove Srbije – kaže producent Aleksandar Radošević, koji je, specijalno za ovu priliku, bio i trener ekipe “Montevidea”.

Najveća “gužva” bila je oko mladog Miloša Bikovića, koji u filmu “Montevideo, bog te vidio” igra čuvekog “Tirketa” i talentiranog centrafora Crvene zvezde Andrije Kaluđerovića, djevojke iz Starog Rasa su se natjecale: koja će biti duže s njima, da se slika, dobije autogram ili dres Zvezde.
Zamjenik gradonačelnika Novog Pazara Vujica Tiosavljević naglašava da grad podržava i cijeni sve aktivnosti oca Gerasima i grupe entuzijasta oko njega, da se zahvaljuje svima koji podržavaju ovaj kraj i da će gradska uprava, u granicama svojih mogućnosti, uvijek podržati organizaciju ovakvih manifestacija.

Izvor: Vesti-Online.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles