6. Maj 2019

Studenti od druge do četvrte godine osnovnih studija iz Novog Pazara, koji imaju najmanju prosječnu ocenu devet, do kraja ove nedelje mogu da se prijave na Konkurs grada za stipendije.

Konkurs za dodjelu stipendija najboljim studentima koji imaju prebivalište u Novom Pazaru traje do 10. maja, a pravo imaju oni koji studiraju na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, koji nisu u radnom odnosu, imaju državljanstvo Republike Srbije i nisu gubili nijednu godinu studija.

Studenti bez roditeljskog staranja biće posebno rangirani i za njih neće važiti uslov koji se tiče prosečne ocene.

Radiju Sto plus je u lokalnoj samoupravi rečeno da će iznos studentske stipendije odrediti Gradsko veće na osnovu broja odobrenih stipendija, a prema raspoloživim sredstvima u budžetu grada za ovu godinu.

Grad Novi Pazar već duži niz godina nije dodeljivao stipendije najboljim studentima, a gradonačelnik Nihat Biševac ranije je novinarima rekao da je ovo prvi put da lokalna samouprava samostalno nagrađuje buduće visokoobrazovane građane.

radiostoplus.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles