8. Oktobar 2013

thumb.phpCrna Gora – Kolegijum za pregovore o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, kojim je predsjedavao predsjednik Vlade Milo Đukanović, na sjednici u ponedeljak odobrio je pregovaračke pozicije za otvaranje 23. i 24. poglavlja koja se odnose na Pravosuđe i temeljna prava i Pravdu, slobodu i bezbjednost, saopšteno je iz Vlade.

Članovi Kolegijuma su razmotrili dosadašnje rezultate i predstojeće prioritete u procesu pregovora, s posebnim fokusom na otvaranje 23. i 24. pregovaračkog poglavlja.

– Konstatovano je da je Crna Gora, usvajanjem akcionih planova, ispunila potrebne uslove i da spremno dočekuje otvaranje pregovaračkih poglavlja koja se odnose na vladavinu prava. S tim u vezi, pozdravljeno je usvajanje podustavnih zakona koji predstavljaju početak realizacije akcionih planova za 23. i 24. pregovaračko poglavlje – navodi se u saopštenju.

Istaknuto je očekivanje da će otvaranje ovih poglavlja ubrzati otvaranje pregovora u ostalim oblastima što će se pozitivno odraziti na dinamiku procesa pristupanja EU.

Kolegijum je, kako se dodaje, razmotrio i usvojio Pregovaračku poziciju za 7. poglavlje – Pravo intelektualne svojine.

– U tom smislu je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom dinamikom reformi i zaključeno da u predstojećem period treba nastaviti s uspješnim vođenjem procesa – stoji u saopštenju Vlade.

(bosnjaci.me)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles