9. Oktobar 2011

Novi Pazar – Generalni sekretar Sandžačke demokratske partije (SDP) Mirsad Jusufović oštro je danas kritikovao susret glavnog muftije Mumara Zukorlića i predsjednika Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića.

Jusufović je na konferenciji za novinare rekao da su svima dobro dobro poznati Nikolićevi stavovi prema manjinama, a posebno Bošnjacima, “ma koliko se on zaklanjao iza evropskih standarda”.

“Zukorlić treba da zna da Bošnjaci nisu za saradnju sa Nikolićem, kao što nisu ni za to da se preko vrhovne ustanove Islamske zajednice u Srbiji brane lični interesi jedne relativno male grupe ljudi”, rekao je Jusufović.

On je ocijenio da Zukorlića i Nikolića spaja želja za vlašću.

“Očigledno da Nikolić, večiti gubitnik i muftija Zukorlić koji je u pozivu za bojkot stanovništva takođe izgubio, žele da sarađuju u borbi za vlast. Očigledno je da Zukorlić u svim pozivima, govorima, širenju nacionalizma nema nikakve borbe za bolji status Bošnjaka, već se bori za lokalnu vlast da bi još više proširio uticaj u ekonomskoj sferi, koja se tiče ekonomsko pravnih odnosa, zemljišta, zgrada”, rekao je Jusufović.

Izvor: RadioStoPlus.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles