9. Februar 2011

Južni Sandžak – Islamska zajednica u Crnoj Gori, ogorčena je naslovom teksta “Hodža u slastičarni dilovao heroin”, objavljenim juče, 07. februara 2011. godine u dnevnim novinama “Dan”, kojim se na najgrublji način, daleko od novinarske etike udara na ugled i integritet vjerskih službenika Islamske zajednice u Crnoj Gori. Prije svega, u tekstu pomenuti Refik Bibuljica nije hodža, niti je ikada bio.

Nadimak hodža nosi zbog toga što je pokušao završiti medresu (srednju teološku školu), što mu nikada nije pošlo za rukom. Isto tako, u konačnici teksta stoji da je pomenuti čovjek završio teološki fakultet, što je – blago rečeno – notorna laž, sa ciljem da se okalja ugled imama.

Vjerujemo da u multikonfesionalnoj Crnoj Gori, kao i multietničkoj sredini kakva je Bijelo Polje, ovakav vid javnog ponižavanja vjerskih službenika je nedopustiv. Braneći časni imamski poziv, te radi istine sa kojom javnost mora biti upoznata, naojštrije osuđujemo ovakve neodmjerene, tendenciozne i krajnje zlonamjerne podvale!

Ovdje pogledajte orginalni tekst:
http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Hronika&clanak=267094&najdatum=2011-02-07&datum=2011-02-08

Izvor: MonteIslam.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles